Родопският прополис – лек срещу рак

Прополисът от пчелните кошери в Родопите лекува рак

Прополисът от пчелните кошери в Родопите е лекарство против рак, тъй като пчелният клей е с високо съдържание на противотуморни съединения. Това са установили учени от Медицинския университет и Университета по хранителни технологии в Пловдив, съобщава „24 часа”.

Прополисът от пчелните кошери в Родопите лекува рак

Прополисът от пчелните кошери в Родопите лекува рак

Инициатор на проекта е проф. д-р Людмил Пейчев, ръководител на Катедрата по фармакология и лекарствена токсикология, който изучава лечебните качества на българския прополис цели 33 години.
Учените изследвали прополиса от 7 различни места в България и се оказало, че този от Родопите бил най-лековит. Според изследователите не само природата е фактор за това, но и видът на пчелата. В Родопите се е запазила т.нар. родопска медоносна пчела, която не се среща другаде в България.
За съжаление все още в света няма лекарства срещу рак, синтезирани от пчелния клей, а той се използав само като хранителна добавка.
Проф. Пейчев смята, че прополисовите продукти могат да се приемат в периода след химио- и лъчетерапия. Прополисът или пчелния клей е силно имуноусилващо средство и точно тези негови качества биха помогнали на хора, които се възтановяват, тъй като засилва имунната система.
Професорът препоръчва в продължение на половин година след химио- и лъчетерапия да се приемат по 10 капки прополисов продукт на ден, разтворени в хладка или студена вода. Повече от това количество понякога може да доведе и до обратен ефект.
Професорът предупреди, че вече са се появили и много ментета на прополиса. Той се смесва с восък и лечебната му сила намалява. Затова, ако искате да разбере дали продуктът е истински, го сложете в чаша с вода и ако той изплува, съдържа восък.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *