Съчетание от домати и зехтин за здраво сърце

За здраво сърце и защита срещу сърдечно-съдови болести съчетайте домати със зехтин екстра върджин, за да се усвоят по-добре полезните вещества на зеленчука

Ако искате да имате здраво сърце и да се предпазите от сърдечно съдови заболявания, то трябва да се научите да съчетавате храните, които ядете. Така например една отлична комбинация за здраво сърце, за защита срещу инфаркт, инсулт и Алцхаймер е комбинацията между домати и зехтин екстра върджин.
Доматите съдържат четирите основни вида каротеноиди – алфа-каротен, бета-каротен, лутеин и ликопен – а така също и два силни антиоксиданта – витамин Е и витамин C.

здраво сърце

За здраво сърце и защита срещу сърдечно-съдови болести съчетайте домати със зехтин екстра върджин, за да се усвоят по-добре полезните вещества на зеленчука

Те засилват имунната система и помагат болестите да стоят настрана от вас. За да се усвоят по-голям процент от полезните съставки в домата обаче е необходимо той да бъде консумиран със зехтин, който е богат на мононенаситени мазнини.
Затова следващата ви доматена салата нека да е съчетана със зехтин и то той да е студено пресован, за да повишите усвояването от тялото на антиоксидантите. Ползата от доматите не се намалява и след термична обработка, така че може и да си приготвите доматен сос със зехтин за готвене. Добре е доматите да не бъдат белени, тъй като в люспите им се съдържат най-много полезни вещества.
Наскоро учените разкриха, че доматеният сос може да ни спаси от инфаркт и инсулт като поддържа здраво сърце. Това е така, защото именно полезните вещества в домата се съчетават отлично с мононенаситените мазнини и това дава здраве на нашата кръвоносна система.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *