Съвети за перфектна интимна хигиена

Гинеколозите не препоръчват използването на мокри кърпички за интимна хигиена

Деликатните зони на женското тяло се нуждаят от ежедневна хигиена, която да ги предпази от неприятните раздразнения и инфекции. Всяка жена трябва да знае няколко съществени неща по отношение на перфектната интимна хигиена, които ще са й от полза срещу лошата миризма, теченията, възпаленията и други неприятни състояния и дори болести.

Гинеколозите не препоръчват използването на мокри кърпички за интимна хигиена

Гинеколозите не препоръчват използването на мокри кърпички за интимна хигиена

На първо място е хубаво да знаете, че нито един гинеколог няма да ви препоръча, мили дами да използвате ароматизирани мокри кърпички и гелове за почистване. Тяхната употреба е непрепоръчителна, защото в кърпичките има редица съставки, които нарушават вагиналната флора, така съществена за доброто интимно здраве.
Достатъчно е ежедневно да миете интимните си зони със продавания вече навсякъде дамски интимен течен сапун, който в повечето случаи е антиалергичен и с неутрално pH. Също така може да се изплаквате и със слаб разтвор от сода за хляб във вода.
Бельото трябва да се сменя всеки ден. Някои дори препоръчват това да става на 8 часа. Ако нямате подобна възможност, ползвайте памучно бельо, което да не задържа излишна влага. Избягвайте и прекалено тесните дрехи, тъй като потенето и триенето в нежните зони води до опасност от възпаления.
Внимавайте и с дамските душове и интимните прически, които могат да нарушан естествената микрофлора на тези органи или да си докарате обриви и инфекции.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *