Съветите на Лили Димкова за здраве и дълголетие

Дъщерята на големия наш природолечител Петър Димков съветва как да бъдем здрави

Дъщерята на известният наш лечител Петър Димков – Лили Димкова, има 10 златни правила, които е научила от своя известен баща за здраве и дълголетие. Тя ги споделя, за да може повече хора у нас да бъдат здрави и да доживеят до дълбоки старини в добра форма.
Първото от тях е никога да не преяждаме, а да ставаме от масата винаги леко гладни. Затова и не трябва да се бърза когато се яде, за да не преядем без да се усетим, пише Фрамар.

Съветите на Лили Димкова за здраве и дълъг живот

Съветите на Лили Димкова за здраве и дълъг живот

Второто правило е да се храним според възрастта си. Младите хора могат да ядат всичко, но хората след 30 години трябва да внимават какво дават на организма си.
Третият съвет на Лили Димкова е да се занимаваме с нещо, което харесваме, за да бъдем доволни и щастливи.
На четвърто място трябва да открием своята любов, за да бъдем пълноценни. Към този съвет има и още един – да се прави любов поне два пъти в седмицата.
Петият съвет е да имема свое мнение, което да защитаваме, за да получим опора в живота. На шесто място е движението и физическите упражнения. Не е хубаво да се заседяваме на едно място дълго време, а движението е живот.
Седмият съвет е да спим в по-хладни помещения, за да каляваме организма си, да засилим метаболизма и имунитета си, а осмият – да си угаждаме понякога и да се глезим. На девето място е съветът да изразяваме емоциите си и да не ги стаяваме в себе си, ащото това е в основата на много заболявания.
Последният, десети съвет, призовава да не спираме да упражнавяме мозъка си през целия си живот чрез попълване на кръстословици, четене и учене на чужди езици.
Остава ни само да следваме тези прекрасни съвети на Лили Димкова за здраве и дълголетие.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *