Създадоха ново средство за лечение на плешивост

Новото лечебно средство за лечение на плешивост се нарича „Вампир”

Учени откриха начин за лечение на плешивост чрез инжектиране в главата на пациента богата на тромбоцити кръвна плазма от собствената му кръв. Инжектирането на богата на тромбоцити плазма вече се използва за борба с остаряването на лицето и ръцете, съобщи Sunday Telegraph. Проучване направено с доброволци показва значителен растеж на нова коса на плешивите места.

Плешивите мъже, а и малкото жени страдащи от плешивост какво ли не биха дали, за да им бъде главата изцяло покрита с коса, но последната болезнена стъпка на науката в тази област може да им даде повече от това, което те очакват.

Създадоха ново средство за лечение на плешивост

Създадоха ново средство за лечение на плешивост

Учените са успели да прихванат косата на плешивите места чрез инжектиране в корените на косъма на доброволци разтвор от собствената им кръв.

Лечението с „Вампир” насърчава създаването на нови стволови клетки под кожата, които могат да подпомогнат растежа на нова коса, смятат изследователите.

В най-новите изследвания от учени в международни фондация за косата от Университета на Brescia в Италия и Hebrew University Medical Centre в Израел,  използваха 45 доброволци страдащи с алопеция ареата, засягаща две на сто от населението. Три процедури бяха правени на всеки месец. Растежът на косата се проверява чрез измерване на площта, където новите косми растат върху плешивия скалп.

Новият метод за лечение на плешивост се казва "Вампир"

Новият метод за лечение на плешивост се казва „Вампир“

Резултатите показва, че инжекциите с кръвна плазма са довели до значителен растеж на коса върху плешивите места.

“Фигурин

След публикуването на изследването в британското списание по дерматология, учените се надяват да разработят крем, така че иглите да не се използват.

Д-р Fabio Rinaldi заяви пред Telegraph, че новото   лечение може да помогне на тези, които страдат от по-често срещани проблеми като плешивост на косата от мъжки тип.

Той каза: „Ние мислим, че можем да помогнем да се възстанови косата на хората с андрогенна алопеция. Ние вярваме, че това е най-доброто лечение, освен операция. „

Ръководителят на Британската асоциация на дерматолозите, заяви: „Алопецията както е известно, води до непреодолими последици на качеството на живот и самочувствие на пациента. Това може да даде надежда на хиляди. „

За надеждата може да прочетете една статия ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *