Шокиращата истина за любимия ни картофен чипс

Някои важни факти за картофения чипс и как въздейства на нашето здраве

Въпреки че картофеният чипс е любимата закуска за много хора, лекари и експерти предупреждават за вредното му въздействие върху здравето за дълго време, и според последното проучване, картофените чипсове са толкова опасни, колкото лекарствата, защото това може да доведе до чувство на зависимост.

Според последните изследвания, една трета от британските и американски деца, ядат картофен чипс всеки ден, а според някои изчисления, един човек яде 100 торби с

Шокиращата истина за любимия ни картофен чипс

Шокиращата истина за любимия ни картофен чипс

картофени чипсове на година, но експертите ни предупреждават, че само един пакет от тях могат да имат едни и същи резултати както изпиването на пет литра олио, понеже те се пържат при приготвянето им в много олио и стват много калорични.

Майкъл Мос, автор на здравна книга за солта, мазнините и захара, за това как ни пристрастяват, обясни, че чипсовете „имат за цел“ да ни доведат до пристрастяване. „Механизмът“ на чипсовете е „вкусът да оставя в устата“, както казват производителите, и може да се сравни с чувството, което може да получите по време на хранене с някои видове топено сирене.

Достатъчно количество мазнини е необходимо, така че хапките могат да започнат да работят и да стимулират на центъра на вкуса, който се намира зад устата и изпраща сигнали към мозъка . Мозъкът инстинктивно се нуждае от солени, мазни и сладки храни, така че вкусът на картофените чипсове кара хората да ядат повече.

Дори магазините предлагат различни овкусени чипсове, обозначени като „премиум“, с по-малко мазнини и повече естествени съставки, но и те са толкова опасно, колкото обикновените картофени чипсове.

“Демир

„Добре да се яде чипс два пъти месечно, на малки порции“, обясни Майкъл Мос, допълвайки, че яденето на картофени чипсове по време на бременност е толкова опасно, колкото пушенето.

Присъствието на добавки и на мононатриев глутамат ги прави също така много вредни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *