Синузитът вече се лекува напълно успешно и у нас

Правилното и навременно лечение на заболяването предотвратява неговото хронифициране

Синузитът е вече напълно лечим и у нас, благодарение на специална апаратура, която
по лапароскопски метод решава този проблем. Това заявява д-р Иван Йорданов, който е завеждащ отделението по УНГ болести в болница „Софиямед“.
Всички знаят колко неприятно заболяване е синузитът, който е възпалително заболяване, засягащо едновременно лигавицата на носа и околоносните кухини.

Синузитът вече се лекува напълно успешно

Синузитът вече се лекува напълно успешно

Болестта протича в остра и хронична форма и основните симптоми са затруднено дишане през носа и продължителна хрема. Който страда от ситузит, знае, че при обостряне се появява главоболие, тежест при навеждане на главата напред, болка над горните вежди и повишена температура. Ако не се лекува, може да се стигне до усложнения, при които инфекцията се разпространява до окото и може да предизвика опасни проблеми, които се лекуват изключително трудно.
Докторът споделя, че в отделението по УНГ болести на болница „Софиямед“ разполагат с най-съвременните методи за диагноза и лечение както на острия, така и на хроничния синузит.
Ако заболяването се лекува правилно и навреме, това може да предотврати болестта да стане хронична. В случаите когато тя се хронифицира, в болницата се провежда ендоскопска диагноза и ендоскопско еднодневно хирургично лечение за възстановяване на нормалната физиология на носа и околоносните кухини. С тези процедури се отстраняват причините, предизвикали заболяването.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *