СМЪРТТА на това момиче спаси ЖИВОТА на 60 000 души! ВИЖТЕ как! (СНИМКИ и ВИДЕО 4)

Главно в Африка умират на ден по 4500 деца от ужасна болест, защото нямат питейна вода

Решаването на един от глобалните екологични проблеми днес се разглеждал в Марсилия. В Южна Франция се проведе международен форум за водата. Както знаем питейната вода на планетата намалява, а има места, където отдавна този проблем не е разрешен. Общо 20 000 политици и учени обсъждаха как да се помогне на милиони хора, които са изправени пред недостиг на вода и много от тях умират поради тази причина. Освен участвалите във форума за хората страдащи от този проблем се вълнуват и други хора по света. Малко момиченце от САЩ решило да даде помощ за жителите от сухите райони. Оказало се, че не било възможно за другите да направят това, което тя направи.

Смъртта на това момиче спаси живота на други 60 000 души.

Смъртта на това момиче спаси живота на други 60 000 души.

Основателят на благотворителна организация „Милосърдие: вода“ Скот Харисън, дойде да чете лекции в Сиатъл родния град на Рейчъл Беквис. То й се изправи на сцената и разказа как неговата организация се бори с липсата на чиста вода в най-бедните страни. И Рейчъл слушала вцепенена някъде в мрака на залата. След това споделила: „Това беше за първи път, когато видях кадри от стотици измършавели хора, които пиеха вода от локви и блата”. Тя научава, че 4,5 хиляди деца умират всеки ден от ужасна болест, защото нямат питейна вода. Рейчъл решава да ги спаси.

„Един начин за спасение, който може да предложи нашата организация – е да дарим парите за рождените си дни. Това е, вместо да дадем средства за отпразнуваме деня на раждането ни, който ние обикновено организираме, за да го почитаме, ние предлагаме да ги дадем в чест на другите” – казва основателят на благотворителна организация „Милосърдие: вода“ Скот Харисън.

С онлайн благотворителност Рейчъл чрез майка си създаде страница, където поиска всички, които я познават, за нейния рожден ден да не й купуват кукли и рокли, а да дарят пари, за да спасят децата, които бедстват. Тя искаше да набере $ 300, които ще помогнат на 15 души да имат достъп до чиста вода.

Няколко седмици по-късно на 23 юли 2011 г. из Америка се разнася новината за катастрофа на магистрала I-90 в близост до Сиатъл щата Вашингтон, в която са ударени 20 коли. В една от тях е Рейчъл със семейството си. Десетки хора, участващи в бедствието са оцелели. Само 9-годишната Рейчъл с множество фрактури на гръбначния стълб влиза в спешното отделение. Лекарите били безсилни да я спасят.

“Фигурин
Катастрофата, при която загива Рейчъл Беквис на 23 юли 2011 г.

Катастрофата, при която загива Рейчъл Беквис на 23 юли 2011 г.

При научаването за трагедията, Скот Харисън – човека, който някога изнесе разтърсваща за Рейчъл лекция, отново отвори страницата си в интернет. Той никога не се е срещал с това момиче от Сиатъл. Сега всеки ден, докато гледаше на една страница създадена от последното желание на Рейчъл, той видя, че странни неща се случват. Парите са прииждали в потоци.

Благотворителната страничка на Рейчъл Беквис в нета.

Благотворителната страничка на Рейчъл Беквис в нета.

Скот разпространил в местната протестантска църква, в която ходила малката Рейчъл със семейството си, че в рамките на един ден сумата е достигнала над 100 000 долара. По-късно тя достигнала 300 000, след това 400 000 долара и след това те спрели да броят и не могли да разберат какво се случва.

Сърцата на десетки хиляди хора са докоснати и трогнати от смъртта на Рейчъл и изпращат писма на нейната страничка. Историята за набиране на средства се развива бързо. Деца от различни страни отворили своите касички и помолили родителите си да прехвърлят пари по сметката на Рейчъл. Възрастните не могли да добавят възражения. Общо бяха събрани 1,2 милиона долара само за един месец! Това е достатъчно, за да бъдат спасени не 15 както тя искала, а 60 хиляди души!

Майката на Рейчъл, която дълго време не можа да се възстанови от загубата на детето си, все по-често се появяваше по телевизията, за да благодари за щедростта на хората дали средства за бедстващите. Момичето било известно на зрителите, които са знаели за необикновената й съдба, което на два пъти е оставяло косата си да расте и после я отрязала, за да може да я даде на плешиви момичета болни от рак, които са загубили косите си от лечението и как след смъртта й нейните органи спасили живота на друг човек.

„Бях шокирана от всеобхватна любов и подкрепа, това е неописуема болка и щастие в същото време“ – казва майка Рейчъл Беквис, Саманта Пол.

Родителите на Рейчъл са решили на годишнината от смъртта на детето им да отидат в Етиопия при хората, които имат вода благодарение на средствата събрани от даренията пратени на страничката на милата им дъщеря. Това посещение е записано на видео клип и може да го видите прикрепен е към статията.

Майката на Рейчъл Беквис, Саманта Пол в Етиопия.

Майката на Рейчъл Беквис, Саманта Пол в Етиопия.

Смъртта на момичето ни напомня за една друга смърт, на която можем да погледнем назад в миналото преди 2000 години. Тогава Исус се остави да бъде пренесен в жертва за греховете на човечеството, победи смъртта и това велико събитие се почита от християнския свят с празника Великден.

Ето по този повод и за надеждата на майката на Рейчъл, която има за дъщеря си два цитата от Библията:

Цитати

Цитати

Също може да прочетете следните две статии в подкрепа на гореказаното – линк за първата оттук и за втората оттук.

Във втория и третия клип прикрепени към статията също се говори за надеждата. Гледайте и се замислете за това, което е представено, за надеждата и за смисъла на живота.

Rachel Beckwith’s Mom Visits Ethiopia. from charity: water on Vimeo.

Enjoyed this post? Share it!

 

10 коментара по “СМЪРТТА на това момиче спаси ЖИВОТА на 60 000 души! ВИЖТЕ как! (СНИМКИ и ВИДЕО 4)

  1. Много хубава статия….абе днес защо само ме разплаквате….

  2. Изключиелно трогателна съдба и дело на едно невероятно Божие чедо!!! Да е вечна паметта му!!!

  3. Едно време като малък,колкото и налудничево да звучи,споделих,че искам всички болести да ме хванат в един ден,и в краят на този ден да си отида,за да няма болести повече…Уви,още съм тук,и болести има.Радвам се,че едно невръстно детенце направи такива чудеса,макар и с цената на живота си (за съжаление) !

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *