Спасете се с бабини рецепти при лош дъх, слабост и възпаления

Много ефективни, евтини и сигурни рецепти ще ви помогнат при някои неразположения

Евтини, натурални, бързи и много ефикасни – това са бабините рецепти, с които можем да си помогнем бързо и ефективно. Повечето от тези лекове можем да намерим не в аптеката, а в кухнята или в градината.
Ако изпитвате слабост – пийте солена вода. Най-добре да ползвате морска или хималайска сол. Този разтвор уравновесява електролитния баланс в организма, успокоява възпалената лигавица на гърлото, разрежда слузта и алергените и бактериите бързо изчезват.

Спасете се с бабини рецепти при лош дъх, слабост и възпаления

Спасете се с бабини рецепти при лош дъх, слабост и възпаления

Ако пък искате да намалите опасността от белодробна инфекция с 40%, правете си гаргара със солена вода три пъти на ден.
При спазми на стомаха – пийте отвара от лайка или копър. Лайката съдържа химическото съединение глицин, което намалява контракциите в долната част на червата. Същото действие има и анасонът. Пийте от тези отвари поне веднъж на ден за добър резултат.
Ако усетите, че дъхът ви не е от най-приятните, заложете на магданоз. Той е богат на хлорофил, който успешно унищожава бактериите, причиняващи лош дъх. Яжте колкото ви харесва. При лош дъх можете да изядете и едно-две кафени зърна.
При оток или възпаление можете веднага да противодействате с листа от прясно зеле.
Те помагат при възпалени вени, стави болезнени места и отоци. Болното място покрийте с няколко листа и завийте с бинт. Стойте с него цяла нощ.
При газове в червата и недобро храносмилане ползвайте дафинов лист. Той подобрява храносмилателния процес и способстват за изхвърлянето на натрупаните газове в червата. Сложете 1 листо в чаша вода и го сварете, а после изпийте течността.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *