Специален уред ще гони депресията и ще помага при анорексия

Чрез електрически импулси мозъчен пейсмейкър ще лекува психически болести

Досадни депресии, опасна анорексия и дори болестта на Паркинсон ще могат да се лекуват по нов, уникален и модерен начин.

Специален уред ще гони депресията и ще помага при анорексия

Специален уред ще гони депресията и ще помага при анорексия

Канадските учени са изобретили уред, който много прилича на сърдечния пейсмейкър, но този ще контролира мозъка. Умните глави използват специална технология наречена дълбока мозъчна стимулация, чрез която се изпращат сигнали до мозъка, който стопира някои от симптомите на различните мозъчни и психични болести.

Мозъчният пейсмейкър ще се поставя подкожно, който ще се свързва с мозъка и ще изпраща към него специални сигнали. Така модерните болести на новото време като депресия или различни хранителни разстройства ще бъдат контролирани и ще помагат за намаляване на броя на заболелите. Особено опасната анорексия също ще се контролира с мозъчния пейсмейкър. Електронните сигнали от уреда ще подават сигнал на мозъка и човек няма да изпада в депресия, ще се храни нормално и психологическото състояние ще се подобри значително, пише vesti.bg като цитира „Дейли Мейл”. Изобретението е революционно, тъй като ще спестява разходи за лекарства и ще спестява различни неприятни странични ефекти от лекарствата, които се приемат при различните болести.
Уредът вече е бил използван при някои пациенти с болестта на Паркинсон и при хора с различни хранителни разстройства и е показал удивителни резултати.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *