Срещу гъбички по краката използвайте тези народни рецепти

Вие имате гъбички по краката, ако ноктите ви са задебелени, с променен цвят или лесно чупещи се

Гъбичките по краката са коварно заболяване, което не бива да се пренебрегва. Щом забележите, че ноктите ви започнат да променят цвета си или са станали по-дебели и лесно чупещи се, трябва да вземете незабавни мерки за лечението на проблема.
Има някои домашни средства, които вършат чудесна работа срещу това заболяване.
Маслото от чаено дърво е мощно антисептично средство, което може да се пребори с досадните гъбички по краката. Смесете масло от чаено дърво и зехтин и нанесете върху тях. Всеки ден мийте краката си, подсушавайте ги добре и слагайте от сместа върху стъпалата, пръстите на краката и ноктите.

гъбички по краката

Вие имате гъбички по краката, ако ноктите ви са задебелени, с променен цвят или лесно чупещи се

Друг много ефикасен метод е смес от равни зехтин, масло от мащерка и масло от чаено дърво директно върху нокътя. Оставете сместа да действа 10-15 минути, след което, със стара четка за зъби, която вече не ползвате, втрийте добре сместа в нокътя и под него. Трябва да знаете, че лечението с масло от чаено дърво помага много, но само ако инфекцията е в начален стадий.
Друго средство, което можете да ползвате срещу гъбички по краката, е ябълков оцет. Смесете равни части от оцет и вода в леген и натопете краката си за не по-малко от 10-15 минути. След като приключите, подсушете краката старателно, дори използвайте сешоар, за да премахнете изцяло влагата. Киселината в ябълковия оцет ще спре развитието на гъбичките и постепенно ще ги отстрани напълно.
Смес от ябълков оцет и оризово брашно също може да се използва като ексфолиант при засегнати от гъбички по краката. Намажете засегнатите зони със сместа и леко разтривайте 5-6 минути. След това измийте добре и много старателно подсушете мястото.
Водата за уста също е силен антисептик, който може да премахне досадните гъбички по краката. Може да топите краката си в тази течност, а може да я комбинирате и с оцет за още по-голяма ефективност.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *