Срещу рак яжте ябълките с корите и семките

Семките на ябълките и техните кори забавят с над 40% разпространението на злокачествените клетки при рак на дебелото черво

Въпрос на вкус е дали да белим корите и да премахваме семките на плодовете, но все пак е добре да знаете, че с обелките и семките ябълката се превръща в плод чудо, който може да спре разпространението на коварния рак – не само рак на дебелото черно, но и още няколко други вида.
Преди няколко месеца специалисти по здравословно хранене ни посъветваха да не белим нито краставиците, нито ябълките, а картофите, особено пресните, да хапваме с корите. По думите им кората на много от плодовете и зеленчуците са богати на много ценни витамини, минерали и куп други хранителни вещества.

рак

Срещу рак яжте ябълките с корите и семките

Така например кората на пресните картофи съдържат фибри, йод и незаменими елементи, които направо са лечебни. По-старите картофи обаче е добре да белите, въпреки че ако знаете техния произход, може да хапвате и тях с обелките.
Ябълките пък е направо престъпление да белите. Наскоро беше доказано, че ябълковите кори забавят с 43% разпространението на злокачествени клетки при рак на дебелото черво. Да не говорим изобщо колко са полезни ябълките като цяло. Учените разкриха, че плодът снижава темпото на злокачествените процеси в организма ни с над 25%. Към корите трябва да се добавят и семките на ябълките. Тези малки семчици съдържат биологично активни вещества, които имат способността да се борят с коварния рак. Много се зашумя в последно време за витамин В17, когато наричат още амигдалин или убиец на рак. Учени доказаха, че семките на ябълките го съдържат и ако се сдъвчат той се синтезира в организма и така ни предпазва от рак.
Според лекари обаче трябва да се внимава с количеството семки, които изяждаме. те трябва да се само 4-5, тъй като в тях има и опасни съединения като циановодородна киселина, която е отровна. Но иначе ако спазвате дозата, може да предпазите тялото си от рак.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *