Срещу запек – мед и топла вода

Мед, разтворен в топла вода помага при запек

Неприятният запек създава дискомфорт и хората, които страдат от него могат да си докарат множество здравословни проблеми – отравяне на организма, хемороиди и и др. Лекарите са категорични, че човек трябва да ходи всеки ден до тоалетната по голяма нужда, което гарантира, че всичко с храносмилателната му система е наред.
Затова тук ми представяме няколко начина, по които можете да облекчите неприятния запек без лекарства и химия. Една много добра комбинация е мед, разтворен в топла вода.

Мед, разтворен в топла вода помага при запек

Мед, разтворен в топла вода помага при запек

Към тази напитка може да се добави и лимон, защото това ще увеличи ефикасността й. Ако се научите да пиете по-често топла вода с мед, ще допринесете и за решаването на други зравословни проблеми.
Тази смес помага за изгаряне на излишните мазнини, тъй като медът помага да задвижите метаболизма си.
Водата не трябва да е много гореща, за да не разрушите полезните свойства на меда.
Тази смес подобрява храносмилането. Медът съдържа ензими, които могат да помогнат на стомаха при смилането на храната. Тази комбинация помага на червата да възвърнат редовността си. Освен това меда е полезен за здравето на дебелото черво.
Освен всичко друго, мед, разтворен в топла вода помага при кашлица, болка в ушите и гърлото.
Знаете, че медът има лечебно действие не само при болки в ушите, но и при кашлица и болки в гърлото. Когато страдате от упорита кашлица или ви боли гърло, разтворете малко мед в хладка вода и я изпийте. Това ще ви подейства отхрачващо.
Медът вдига нивата на енергия и това ще зареди деня ви. Мед и хладка вода прочиства кожата, помага за детоксикацията на тялото и поддържа водния баланс в кожата и тялото.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *