Сутрешна закуска? Направо я забравете, вредна е!

Наши диетолози отрекоха ползите от оспорваната сутрешна закуска, тъй като по времето, когато я хапваме, в организма ни тече процес на изчистване

Наши видни диетолози отрекоха ползите от така оспорваната напоследък сутрешна закуска и направо я нарекоха вредна. Според д-р Людмила Емилова и д-р Георги Гайдурков яденето рано сутрин е противоестествено и вредно.

сутрешна закуска

Сутрешна закуска? Направо я забравете, вредна е!

Според лекуващата с глад д-р Емилова в българските традиции нямало такава да се закусва, защото според народния календар хората са ходели рано-рано на нивата и са си носили само обяд. Според диетоложката традицията за сутрешна закуска започнала след Втората световна война, тъй като тогава хората са били масово гладни.
По думите и на двамата диетолози в часовете между 4 часа сутринта до 12 часа на обяд в организма на човек протичал процес на изчистване на отровите и ако в този интервал хапнем нещо, то той се прекратявал и токсините оставали в телата ни и го задръствали.
токсините. Енергията се пренасочвала за храносмилане и така изчистването на организма се стопирало. Най-добре е сутрин да се приема вода – топла или не, чай, пресно изцедени сокове – все неща, които не изискват храносмилане.
Според д-р Гайдурков пък оспорваната сутрешна закуска водела до по-голям апетит на обяд и увеличаване количеството на храната вечер. По негово мнение рядко хората сутрин имат апетит и не бива да се насилват да се хранят, ако нямат нужда.
Най-важно е ние сами да установим гладни ли сме сутрин, или просто коремът ни стърже от симптоми на стомашно разтройство.
В крайна сметка поставената под въпрос сутрешна закуска е въпрос на личен избор. Едни диетолози смятат, че пропускането й е непростим грях, а други – че е залог за по-добро здраве. Изберете сами.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *