Тези подправки са полезни за вашето здраве

Повечето подправки са полезни за вашето здраве с техните уникални съставки

За ползите от подправките за здравето са чували и чели всички. Специалисти препоръчват като по-полезни следните подправки:

Индийско орехче. Неговите антибактериални съставки са добро средство за борба с бактериите ешерихия коли и салмонела, които водят до тежки здравословни проблеми с инфекции и други. Подходящо е за супи, сладки картофи или пилешко месо.

Чесънът е една от най-полезните подправки за вашето здраве

Чесънът е една от най-полезните подправки за вашето здраве

Куркума. тя е известна с нейните си антиоксидантни качества дължащи се на антиоксиданта куркумин, който е полезен против диабет и спира развитието на рака. Подходящ е за супи готвени ястия и други.

Канела. Тя е полезна при висок холестерол и триглицериди, понижава кръвната захар и с това е полезна при диабет тип 2, глаукома и други болести. Помага и за отслабване. Подходяща за супи, овесени ядки, десерти и други.

Кимион. За него също е писано, че спира растежа на туморите понеже притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Подходящ за меса.

Джинджифил. Помага против гадена в стомаха, киселини, при настинки като се направи чай от него. Той съдържа антиоксиданти и при поставяне в мазнина за пържене неутрализира свободните радикали. Подходящ за салати.

Мента. Тя съдържа витамините С и А и облекчава болките в стомаха.

Градински чай. Той помага за понижаване на високия холестерол и високото кръвно налягане, помага и за намаляване на риска от диабет.

Чесън. За него с писано, че унищожава клетките на рака и спира растежа на туморите. Според редица изследвания е доказано, че е достатъчно само 2 скилидки чесън на всяко ядене, за да спре развитието на рак и да ни предпази от него. Още за него четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *