Топ 10 подправки и билки, които е препоръчително често да се употребяват – част 1

Добре е да подбираме внимателно храната си, защото каквото ядем това сме ние

Подправките и билките могат да бъдат и много полезни за здравето, освен че могат да предават превъзходен вкус на ястията. За подобряване вкуса на готвената храна, специалисти по храненето предлагат да се добавят пресни или сушени билки и подправки вместо сол. В тях се съдържат достатъчно микроелементи, които да заместят солта.

Чесънът предотвратява появата на сърдечно-съдови заболявания и има силно изявени антивирусни свойства. Освен това понижава нивата на холестерола и кръвната захар. За да неутрализирате миризмата му е добре да сдъвчете малко магданоз или да си направете гаргара със сода.

Чесънът предотвратява появата на сърдечно-съдови заболявания и има силно изявени антивирусни свойства.

Чесънът предотвратява появата на сърдечно-съдови заболявания и има силно изявени антивирусни свойства.

Ментата е полезна за пиене при гадене, лошо храносмилане, за облекчаване при раздразнени черва. За хора с киселинно-рефлуксна болест не се препоръчва. Може да се пие на чай или да се консумира като дресинг към салати.

Куркумата съдържа едно полезно вещество куркумин, който е полезен за лечение на рак на дебелото черво, възпаления, рани и други болести.  И макар че представлява само около 2-5% от растението той придава най-полезните качества за здравето на куркумата, която става за подправка на всяко ястие.

Босилекът действа противовъзпалително и е добър източник на бета каротин и магнезий. Притежава освежаващо действие на дъха. Подходящ е за добавяне към салати и разни ястия.

За една друга билка може да четете – ТУК.

Към видеото забележка – мононатриевият глутамат е вреден.

Може да четете част 2 на статията след като е публикуванаТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *