Три зеленчука ще ви помогнат да изчистите организма си и да отслабнете

Цвекло, алабаш и ряпа са витаминозните бомби за сезона, с които ще влезете във форма

През късната есен и зимата липсват някои летни плодове и зеленчуци, с които да запълваме липсващите в организма ни витамини и минерали. Но и през по-студените сезони има природни продукти, които също са толкова полезни и с тях можем да прочистим тялото си и дори да отслабнем. Хубаво е да го направим сега, преди празниците, за да можем да заредим тялото си с енергия и здраве за цялата студена и дълга зима.

Три зеленчука ще ви помогнат да изчистите организма си и да отслабнете

Три зеленчука ще ви помогнат да изчистите организма си и да отслабнете

Става въпрос за цвеклото, алабаша и ряпата, които съчетани, създават витаминозна бомба, с която да прочистите организма си и да се вталите. И трите зеленчука са толкова богати на полезни вещества, че заместват цял ред с препарати в аптеката. Алабашът укрепва имунната система, зарежда тялото с полезните калий, който извежда излишните течности от организма и витамин С, който ни пази от вирусни инфекция. Наскоро учените откриха, че алабашът съдържа вещество, което предпазва от рак на дебелото черво.
Всички знаят какви огромни ползи има и цвеклото за организма ни. Ряпата, с огромното си съдържание на сяра, помага много при проблеми с жлъчката и черния дроб, като ги прочиства от токсините. И трите зеленчука имат отлично прочистващо действие не само на стомаха, но и на цялата кръвоносна система.
Те са нискокалорични, богати на фибри, а на всичкото отгоре блокират превръщането на въглехидратите в мазнини.
Можете да си настържете от трите зеленчука и всяка вечер да хапвате такава салата, която за още по-полезно действие овкусявайте с хималайска сол, лимон и зехтин. Това ще ви помогне да редуцирате теглото си и да се заредите с витамини и незаменими микроелементи за цялата зима.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Три зеленчука ще ви помогнат да изчистите организма си и да отслабнете

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *