Учени откриха, че повредена ДНК може да бъде поправена от конопа

При повреждане на ДНК възникват различни болести, които могат да бъдат избегнати

Някои фактори причиняват увреждане на ДНК клетките в нашите тела. ДНК се намират във всички клетки на човека и всички живи организми. Увреждането на ДНК може да бъде предизвикано от ултравиолетови лъчи на слънцето, окисление, радиация от рентгени и други източници, растителни токсини, вируси, от дим, замърсявания на околната среда с отрови произведени от хората и други. Резултатите от такива повреждания на ДНК са хронична умора, Паркинсон, Алцхаймер, преждевременно  стареене, захарен диабет (той сам може да повреди ДНК), рак и други.

Работата на клетките не може да се извършва правилно, когато са повредени ДНК. Обаче клетките могат да се възстановят сами чрез химичните процеси извършвани в тях.

Учени откриха, че повредена ДНК може да бъде поправена от конопа.

Учени откриха, че повредена ДНК може да бъде поправена от конопа.

Учени откриха, че конопеното семе и олио могат да възстановят повредените ДНК в клетките благодарение съдържащите се в тях в подходящо съчетание Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, които са в много добро съотношение по между си. Омега-3 притежава едно много добро свойство – възстановяване на увредените ДНК. Конопът съдържа 65% протеин, от които 35% са от протеина глобулин едестин. Той е много близък по структура на човешкия протеин имуноглобин и се разгражда много лесно от организма.

В поправката на ДНК главен фактор е протеинът, понеже чрез протеини се извършва възстановяването им.

Тъй като преобладаващият протеин в конопеното семе е едестин, то конопът е идеална добавка към ежедневната ни храна. Освен това този протеин подсилва и имунната ни система. /.konop.bg

ДНК

ДНК

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *