Учени откриха нещо невероятно в ядрото на клетката

Ново откритие направиха колектив от биофизици свързано с ядрото на клетката и то се отнася за това, е тя има собствено електромагнитно поле

До преди известно време се знаеше, че клетката има свое електромагнитно поле разположено върху мембраната, а отсъства във вътрешността на живата клетка. Екип от учени от американския университет в град Мичиган, откри нещо ново във връзка с електрическото поле в клетката. Те откриха, че в ядрото на живата клетка има електромагнитно поле с изненадващо големи стойности. Екипът ръководен от професора по химия Роул Коупълман проведе експеримент, от който се установи, че вътре в ядрото на живата клетка има електромагнитно поле с потенциал малко по-голям от 15 млн. волта на метър. Това прави около 5 пъти повече от напрежението на мълниите.

Това е невероятно много, но все пак вътре в клетката не е същото, както това, което ние ползваме в бита. Не е известен механизмът, който създава полето и ще има доста време още да го изследват учените биофизици по целия свят, пише сайтът  biotele.com и българския сайт svetovnizagadki.com.

Учени откриха нещо невероятно в ядрото на клетката. На снимката - митохондрия - биоенергийна станция на живата клетка. Всяка клетка съдържа от 50 до 5000 митохондрии.

Учени откриха нещо невероятно в ядрото на клетката. На снимката – митохондрия – биоенергийна станция на живата клетка. Всяка клетка съдържа от 50 до 5000 митохондрии.

Учените от Мичиган измислили начин как да се измери електромагнитното поле вътре в клетката. Те създали волтметър от наночастици, който успели да вкарат вътре в плазмата на живата клетка. Той е направен на базата на бои, които се оцветяват в определен цвят в зависимост от напрежението. Когато вкарат тези бои в клетката те се променят от зелено до червено и така се измерва напрежението, независимо къде е поставен този волтметър в ядрото или в мембраната. Ефектът се постига от изградените наночастици.

Учените се надяват чрез тези електромагнитни полета да научат повече за лечението на болести като рака и други тежки заболявания. Размерите на измерваните частици е около 30 нанометра в диаметър. При осветяване със синя светлина, напрежението в клетката кара чувствителните бои да излъчват смес от червена и зелена светлина, а точната честота на излъчваната светлина се влияе от силата на местните електрически полета, което позволява на учените да измерят тези области.

“Фигурин

Много загадки се откриват в клетките на живите организми. Възниква въпросът как е възможно те да са създадени? Възможно ли е от само себе си да са създадени те или някоя разумна сила е създала всичко това, което е невероятно сложно. Още през 19-ти век Луи Пастьор е доказал въз основа на своите опити, че е невъзможно живот да произлезе от мъртвата материя, а живот се поражда само от живот (до това заключение стига и италианския лекар Франческо Реди пак с опити през 17-ти век), следователно стигаме до извода за Интелигентния Дизайнер, до което заключение са стигнали много други учени и са отхвърлили еволюционната теория на Дарвин като несъстоятелна. В интерес на истината световния елит се стреми това да не се знае от хората и затова все още се налага тази теория като общоприета.

Не може толкова сложни клетки като тези на човека и на другите организми да е създадена от само себе си, без намеса на Интелигентен Дизайнер или с други думи казано Бог. Тази теория за Интелигентния Дизайнер се подкрепя от Айнщайн, Блез Паскал и други известни учени.

В Библията се казва, че творението говори чрез своята сложност за един Творец, който го е създал. По този въпрос за отхвърлянето на теорията на Дарвин може да прочетете една статия в 2 части с видео клиповеТУК.  И още една статия ви препоръчваме за една билка ТУКПрикрепените клипове към тази статия също говорят по въпроса.

Speeches Einstein

Изказвания на Айнщайн

Enjoyed this post? Share it!

 

21 коментара по “Учени откриха нещо невероятно в ядрото на клетката

 1. Не разбирам, кое толкова опровергава Еволюционната теория на Дарвин. Общо известно е, че Чарлз Дарвин е бил теолог. Той самият е вярвал в Божественото начало. Еволюцията е нещо друго, за което има безспорни доказателства. И не Луй Пастьор, а Франческо Реди пръв доказва биогенния произход на живота. Пастьор го доказва и за микроорганизмите. Доста аматьорско написано!

 2. Самият Дарвин разбира, че теорията му се пропуква..бил е достатъчно честен, за да не я обяви за научен труд. Последователите му са тези, които я налагат…

 3. Приятно изненадана съм от вярната позиция на в. Лечител по отношение на Сътворението. Продължавайте в същия дух да прокламирате истината!

 4. Съпреживяването е наблюдаем факт с невъзможност да бъде отречен от човекът.
  Ние си даваме сметка че зад съпреживяването стои нещо което е възприемащо и окачествяващо както сетивните ни усещания.. така и породените чувства като радост, скръб.. тъга .. любов.. омраза.. отчаяние .. и т.н.
  Какво е то … нещото.. ??? .. Душа(нематериална субстанция) ?.. материален авторефлектен процес ?…
  Какво е то ??… дали „то“ има реална същност или е виртуална симулативност ???…
  От опознаването на „нещото“ зависи опознаването на самата човешка същност..
  Идеалистите приемат че „то“ ..“нещото“ вътре в нас е субстанция.. отлична от субстанцията на материалният свят.. субстанция способна да чувства и съпреживява… Християнската религията приема че душата е божия искра вдъхната в тялото на Адам и Ева от самия Господ- Бог.. Приемат че тази „божия субстанция“ е отделима от тялото.. че тя има собственно битие.. че тялото е само един приемник на „душата“.. Много източни религии приемат че душата е отделима от тялото и тя има свое инобитие в което пребивава преди да се прероди в ново тяло.. преди да намери нов приемник..
  Материалистите пък приемат че такава нематериална субстанция не съществува .. че душата е авторефлекторен процес който наблюдава и анализира окачествявайки постъпващата информация.. при което е способен и да се самонаблюдава като нещо външно… слагайки знак за тъждественност между наблюдаваното и наблюдаващото… наблюдаващото възприема наблюдаваното като самото себе си.. като по такъв начин душата е една виртуална същност резултираща от материалните процеси..
  Интересното обаче че и едните (идеалистите).. и другите(материалистите) не дават отговор на един доста интересен въпрос.. защо въобще тази „душа“ или айде „авторефкекторен процес“ е необходима на човекът.. защо при човекът не се е разминало без това чудо както е да речем при растенията или при някой по-низши животни където самата жива природа е организирана на безсъзнателно ниво.. и пак работи.. Какво е това.. прищявка на Бога или природата или пък изискуемо качество без което алгоритъмът на човешкото поведение е неосъществим… Нали все пак би могло да се допусне организирано съществуване и реакциии на човекът на базата на един по-прост алгоритъм … на базата на условният оператор „ако-то“..
  Интересно е и друго .. че нито идеалистите… нито материалистите дават отговор на един основен въпрос.. въпросът за опосредстващият импулс необходим на „душата“ или на „авторефлектиращата същност“ за да приведът тялото в действие имащо за задача осъществяването на приетите решения или желания.. Откъде вземат.. как генерират така необходимият им първичен енергиен импулс(който си е чиста проба материя) за да приведат материалното тяло в движение.. та нали ние много добре знаем че материята не може да се сътворява хей така.. че един от основните закони в окръжаващият ни свят е закона за съхранението.. нима в човекът този закон се нарушава ????
  Въпросът е как почустваното от душата желание намира или генерира така необходимото му средство необходимо за да задвижи материята на тялото.. за да се приведът в движение изпълнителните органи на човекът.. за да се превърне желанието в действеност ???…
  Ще се опитам да дам свой одговор на този толкова важен въпрос.. отговор обословен от моите филосовски схващания.. допълнен и обогатен от многогодишният ми опит на програмист занимаващ се с моделирането и програмирането на самоорганизиращи се системи имащи елементи на изкуствен интелект.. Именно от тази гледна точка ще се опитам да дам отговор какво е това обстоятелствен алгоритъм.. не просто линеен алгоритъм за действие а алгоритъм който е способен да се самопопрявя и усъвършенства обстоятественно.. алгориотъм почиващ не на еднозначни директиви а алгоритъм базиращ се на мотивации .
  Ще си послужа за целта с един доста опростен наглед..
  Нека разгледаме един центробежен регулатор на обороти с който са снабдени парните машини.. Поради простотата си този наглед е доста удобен за анализиране..
  Центробежният регулатор представлява вал на които са прикрепени тежести.. Валът на центробежният регулатор е свързан с вала на парната машина.. Тежестите на центробежният регулатор са свтрзани с лостова система с кран за регулиране притокът на пара към парната машина.. Центробежният регулатор е снабден и с пружина която противостои на центробежните сили от въртенето на тежестите и чрез натяга на тази пружина могат да се променят мотивизационните обороти на парната машина задавани от центробежният регулатор.. Мотивацията на центробежният регулатор се основава на натяга на пружината..
  Така или иначе тази система работи.. регулирайки притока на пара към парната машина така че да се поддържат зададените обороти.. Самото регулиране е действие.. действие за което е нужна енергия.. реална механическа енергия за да се задвижва кранът регулиращ притокът на пара.. От къде центробежният регулатор си набавя енергията необходима му за да задвижва крана ? .. естественно от вала на парната машина.. при покояща се парна машина регулаторът не може да придвижва кранът..
  Този наглед беше необходим за да покажа своето схващане че мисловният процес е материален процес захранван от енергиините процеси.. от освобождаване на енергията в тялото на човекът.. енергия превнесена чрез храната в организма.. енергия превнесена в храната от слънцето.. докосвало с лъчите си зеленият лист на растенията способен да акомулира слънчевата енергия в органични съединения богати на енергия..
  Центробежният регулатор макар и груб като пример показва как и от къде се набавя необходимата енергия за да се задвижват изпълнителните органи на човекът.. Този наглед служи да покаже че в човекат мисловният и духовен процес е свързан “ на един вал“ в живият организъм на човекът и от този „общ вал“ се задвижват както мусколите на тялото така и импулсите на мозъкът подавани към мусколите за да се реализира желанието.. за да се приведе в движение процес тласкащ към желано бъдеще..
  Това ни показва че „душата “ е един организиран механизъм захранващ се от енергията на тялото и използващ същата захранена енергия за да упражнява чрез нея действие върху тялото и по този начин да се осъществяват мотивизационно заложените тенденции.
  Опосредстващата връзка между тялото и мисловният и психически процес се явява енергията която се обменя между тялото и процесите в човешкият мозък.. Обменната енергия е общото опосредстващо звено между нашите съпреживявания и нашето тяло .Тя е обща и за двете… Другото което играе роля на опосредстващо е ситуативноста… натяга на пружината променя поведението на системата.. натяга на пружината е външен тласък по отношение на системата парен двигател-щентробежен регулатор , този външшен тласък е важен тъй като внася нова определеност на уж „изолираната“ система парен двигател-центробежен регулатор.. тази определеност ние наричаме ситуативност.. ситуативноста е важен фактор предопределящ поведението на системата отвън..
  Това пък показва че никоя система(с изключение на цялостното битие) не е определена само отвътре.. че всяка система е подсистема на по-всеобхватна система.. Най всеобхватната система която няма от какво да получи външен тласък е самодостатъчна за да се детерминира.. нея ние наричаме битие.. реално съществуващо.. цяло.. което не е част на нищо .. цяло което е предопределено поради затвореност на системата.. поради непознаване на системата на понятието „външно“..
  Когато говорим за ситуативност ние схващаме конкретно състояние или движение на „външното“ без да се интересуваме как е достигнато това състояние.. боравим с факта на състоянието.. за да опростим разглеждането ..
  Извинявам се за набързо нахвърляното виждане.. Може би при едно по внимателно систематизиране и излагане би придобило доста по разбираем вид..

  –––––––
  НЕ ИДВА ЛИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ДА ПРЕГЪРНЕ ЕДНО ДЕТЕ !/надпис върху плоча от древния Рим/

 5. „..Не е известен механизмът, който създава полето и ще има доста време още да го изследват..“
  Хех, ми да се обърнат за „справка“ към самата Земя и устройството особено на нейното ядро. Клетката е умален неин модел.. И други неща извсред Божиите творения си приличат, не само ембрионите на живите същества. 🙂

 6. “..Не е известен механизмът, който създава полето и ще има доста време още да го изследват..”
  Хех, ми да се обърнат за “справка” към самата Земя и устройството особено на нейното ядро. Клетката е умален неин модел.. И други неща извсред Божиите творения си приличат, не само ембрионите на живите същества. 🙂

 7. Абе Пемаро, хората не се интересуват от задълбочения ти анализ, който вероятно е правилен. Единственото което ги интересува е да се кланят ли на Бог, или не. Ти с това обяснение им отнемаш удоволствието да имат причина да се мразят и убиват заради божествата и други подобни измишльотини, в които са свикнали да вярват, защото от обратното – познанието ги заболяват празните кратуни 🙂

 8. Като разисквате над Библейски теми нека да не приемаме че противниците на библията знаят за какво иде реч. Например Пемаро казва така :Идеалистите приемат че “то” ..”нещото” вътре в нас е субстанция.. отлична от субстанцията на материалният свят.. субстанция способна да чувства и съпреживява… Християнската религията приема че душата е божия искра вдъхната в тялото на Адам и Ева от самия Господ- Бог.. Приемат че тази “божия субстанция” е отделима от тялото.. че тя има собственно битие.. че тялото е само един приемник на “душата”.. Много източни религии приемат че душата е отделима от тялото и тя има свое инобитие в което пребивава преди да се прероди в ново тяло.. преди да намери нов приемник..
  От моите скромни Библейски познания никъде не мога да видя че душата е ОТДЕЛИМА от тялото. И целия анализ е за да опровергае това твърдение, което не е библейско, а именно на източните религии. Четете Библията за да не ви заблудят!!!

 9. Като чета такива "статии" се чудя Тъмните векове минали ли са , или предстоят ! Просто не си заслужава загбеното време.

 10. Ок, ама не разбирам защо вечно се ровиш именно в тия неща? Имам предвид,че е глупаво въобще да го четеш, камо ли коментираш, просто подмини… не те разбирам..

 11. а и това,че не ти го пише в УИКИПЕДИЙКАТА, не значи че го няма.. няма как стопроцентово да отречеш нещо , заради липсата на доказателства… Липсата на инфо и док. си е липса на инфо и док. С 2 думи- няма доказателство,че нещо не съществува, има доказателства, че нещо съществува

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *