Удължете живота си със 7 лесни правила!

Има лесни и прости начини да спечелим няколко години живот

Има няколко лесни и прости правила, с които можем да си спечелим няколко допълнителни години живот, които ни отнемат напрегнатото битие, стреса, мръсния въздух и вредната храна. Ако ги спазвате, най-малкото ще бъдете по-здрави, а от там и ще живеете по-дълго и в по-добра кондиция. Най-хубаво е тези правила да станат наши навици.

Удължете живота си със 7 лесни правила!

Удължете живота си със 7 лесни правила!

1. Ползвайте колкото може по-малко сол. Най-добре е да се научите да използвате полезната калиева или пък каменна сол, които са малко по-полезни от обикновената, която съдържа натриев хлорид. Той задържа течностите в организма и повишава кръвното налягане.
2. Ограничете захарта. Рафинираната захар е също толкова опасна, а в съчетание с въглехидрати направо разрушава организма ни, състарява клетките и хората остаряват бързо.
3. Откажете се от дълго стоене пред телевизора. Застоялият начин на живот ни прави по-дебели, обездвижени и болни. Ходете колкото може повече на разходки или сред природата. На ден специалистите са изчислили, че трябва да правим поне 10 000 крачки. Ако го правите и на слънце, ще генерирате повече витамин Д в организма и така ще се защитите от сърдечно-съдовите заболявания, депресията, остеопорозата и дори някои видове рак.
4. Яжте поне 5 порции плодове и зеленчуци на ден. Това е живата храна, която ни зарежда организма с витамини, минерали и микроелементи. Яденето на плодове и зеленчуци намалява риска от преждевременна смърт в резултат на различни причини с около 20%. Не забравяйте за цвеклото, което прочиства тялото и намалява сърдечно-съдовите заболявания.
5. За да удължите живота си с 14 г., трябва да не пушете, редовно да правите физически упражнения, да пиете алкохол с мярка.
6. Прегръщайте се повече, тъй като прегръдките укрепват здравето. Прегръщайки любим човек дори само за 20 секунди, това води до намаляване на кръвното налягане и нивото на хормона на стреса.
7. Смейте се повече, тъй като смехът е сред най-добрите лекарства.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *