Нов уникален метод за операция на очите въведоха и у нас

В българска клиника въведоха нов метод за операция на очите, който е уникален, дава отлични резултати и спасява от слепота

Чрез новия метод за операция на очите може да се извършва трансплантация на роговицата. Това е много положително за болните, тъй като връща зрението напълно. Много хора страдат от различни очни болести по света, като катаракта, глаукома, отлепяне на ретината, макулна дегенерация и други. Много хора също губят безвъзвратно зрението си по една или друга причина.

Нов уникален метод за операция на очите въведоха и у нас

Нов уникален метод за операция на очите въведоха и у нас

Съвременната очна хирургия има много добри постижения в операциите на очите и този нов метод е един от тях. В клиника „Ден” се прилага този нов метод и двама пациенти за получили пълно възстановяване на зрението. Този нов тип операции се извършват от д-ц. Андрей Андреев и това е описано във вестник „Преса”. Клиниката е специализирана за лечение на очите и новият метод е една придобивка за клиниката и за страната ни.

Новият тип операции извършвани от доц. Андреев са напълно щадящи за очите. Не се оперира цялото око, а само роговицата. При тях рискът е сведен до нула, пациентът е в съзнание и самата операция трае половин час. След това пациентът може да си отиде и не се налага да носи очила и няма нужда от грижи, както е при другите операции.

Зрението на оперираните се възстановява почти на 100%. Цената на операцията се плаща от Здравната каса – 1000 лева, а пациентът доплаща останалата сума, която не е много голяма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *