Уникален метод за лечение на простата прилагат и у нас

Безболезнено, безкръвно и бързо спасяват пациенти с проблеми с простатата

Проблемите с простатата се решават вече много бързо, безболезнено и бекръвно с нов уникален метод, който вече се прилага и у нас. Овзи ден беше опериран първия пациент, който вече си е вкъщи. Интервенцията отнема точно 20 минути, безболезнена е и безкръвна. При този тип операция на простатата лекарят поставя стенд, който много прилича на тези, който се използват и при сърдечно-съдови операции, с които се разширяват артериите, съобщи Нова телевизия.

Уникален метод за лечение на простата прилагат и у нас

Уникален метод за лечение на простата прилагат и у нас

Друг много ефективен метод за лечение на рак на простата вече също работи от няколко месеца насам у нас. Става въпрос робота Да Винчи. Той се счита за най-високото технологично ниво към настоящия момент и се нарича робот-асистираната операция. Според проф. д-р Григор Горчев от Университетската болница в Плевен, където се правят тези операции, по-добра и съвършена от тази техника засега няма. Роботът Да Винчи вече е извършил над 25 такива операции. Професорът е и първия лекар у нас, който като сертифициран хирург на конзола, успява да извърши първите робот-асистирани операции и основно радикална простатектомия.
На тази интервенция може да се подложи всеки диагностициран с карцином на простатата в начален стадий. Операцията е възможна, ако туморът е ограничен от заобикалящата го тъкан и не е излязъл извън простатата, заявява проф. Горчев.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *