Упражнения полезни при лечение на дискова херния (ВИДЕО)

Избраните упражнения са предназначени за хора боледуващи от дискова херния в начален етап на болестта, а също и за по-напреднало заболяване

Във видеото ще видите упражнения, които са специално за дискова херния подходящи както за ранен етап от болестта така и за по-късен. От тях се повлияват и подобряват остри и хронични болки от всякакъв вид и намиращи се в областта на кръста. Добро влияние оказват и за усещането за тежест в лумбалният дял, което се среща често.

В самото начало при започването за страдащите от дискова херния ще бъде трудно, но по-добре е да се правят без много напрягане.

Упражнения при лечение на дискова херния

Упражнения при лечение на дискова херния

За всяко упражнение продължителността е около 20 секунди. Трябва да внимавате да не си навредите с прекаляване, ако усетите силна болка не напъвайте, а непременно спрете. Може да правите упражненият всеки ден или през ден, в което време Ви е удобно, но сутрин кръстът е най-схванат и ако тогава изберете да ги правите ще имате един плюс във ваша полза.

Идеята на упражненият е да се разтегнат мускулите, които са пренатегнати и болят. Ако ги правите по-често ще се чувствате по-добре. Задържането във всяко положени еда е 20 секунди и да не се напъва, когато липсва гъвкавост, като тази на момичето от видео клипа, тя е специално подбрана и е тренирала художествена гимнастика и е инструктор сега по системата пилатес.

При по-тежки случаи, например при притиснати два прешлена и изписано лечение с озон, може да се правят упражненията по време на процедурите с озон и се консултирайте с вашия лекар. При постоянстване очакваните добри резултати ще дойдат до месец два.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *