Ето как да увеличим имунната си защита

Хора, които често са стресирани и имат мрачни мисли са със слаб имунитет

 

Известни са много начини за повишаване на имунната защита. Така например основно изискване за добър имунитет е любовта и спокойствието.

Ето как да увеличим имунната си защита

Ето как да увеличим имунната си защита

Други мерки, които е добре да се вземат са здравословното хранене и позитивизмът. Добре е да се знае – имунитетът не е добре да бъде много слаб или много силен. Ако е слаб често ще ни хващат вируси и ще боледуваме, но ако е много силен, ще започне да атакува собствените си тъкани приемайки ги за врагове. Забелязано е, че хората боледуват много често, когато са стресирани и имат слаба имунна защита, а когато са спокойни съответно по-малко боледуват.

За да подобрите имунитета си ви предлагаме няколко съвети, които ще ви помогнат да го повишите:

Положително ще ви повлияе срещането и общуването с добри хора! Вниманието на хората ще повлияе положително. По-общителните боледуват по-рядко. Специалистите смятат, че контактите (ръкостискане, прегръдки), стимулират Т-клетките да откриват и унищожават вредните микроорганизми, за което са предназначени.

Добре е всеки да се научи да вижда хубавото! Струва си да си „носим” „розовите очила” на оптимизма, тъй като така повишаваме защитните сили на организма. Оптимистите живеят с 12 години повече от песимистите.

Правилно да се храним! Хормоните на стреса се произвеждат от организма при гладуване. Ако гладувате и намалите теглото с 1 кг седмично, организма ви ще отслаби активността на Т-клетките, които са отговорни за разпознаване на чуждите клетки и микроорганизми.

Внимавайте с имуностимулаторите – прекалено високата доза е опасна а те само могат да ви помогнат да се справите по-бързо с настинката.

Избягвайте шума! Неприятните звуци предизвикват мускулно напрежение, нарушение в храносмилането и спазми на съдовете, постоянната работа на шум покачва адреналина и способства развитието на сърдечно съдови заболявания. Алармите и кучешкият лай са сред най-дразнещите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *