В Александровска болница спасяват мъже със специална пластика

Уретра с дължина 6 см създаде професор Чавдар Славов с лигавица от устната кухина

 

Единственият център по реконструктивна урология в страната се намира в София в „Александровска болница”, в който се правят операции на мъжката уретра с реконструктивно предназначение. Този център е част от Клиниката по урология. Реконструктивните операции на мъжката уретра се налагат при различни придобити и вродени дефекти, при случаи на катастрофи или други травми, хипоспадиите (неправилно отваряне на пикочния канал, който е вроден дефект), стриктури, които представляват стеснение на пикочния канал и са вродени или придобити след травми, съобщава „Стандарт”.

В Александровска болница спасяват мъже със специална пластика

В Александровска болница спасяват мъже със специална пластика

Другият вариант без операция е болните да прекарат живота си с катетър, което е много неприятно и влошава качеството има на живот. Освен това може да доведе до нови проблеми като травмиране на болното място. Всяка една година около 30 – 40 мъже минават през клиниката за операции на уретрата.

Самите операции на уретрата с пластики представляват корекция на дефект с тъкан от друго място на човешкото тяло. Преди се е използвало кожа от скротума и пениса, но не били достатъчно надеждни. Нов метод започва да се прилага в края на 20-ти век, при който се използва лигавицата на устната кухина. Националния консултант по урология професор Чавдар Славов, е бащата на тези операции в България. Новият тип операция се практикувала само в 6 държави по света – Англия, Испания, Германия, САЩ, Италия и България. Тя се оказа значително по-успешна.

Демир бозан билки за бъбреци

Оерацията се извършва за един ден като в нея се включва и вземането на тъкан от устната кухина и самата операция на подмяна на уретрата. При последната операция на професора, той е изградил 6 см уретра с тъкан от устната кухина на катастрофирал младеж и я присадил на мястото на увредената от инцидента.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *