Важно! Как да разпознаем ГМО по етикетите при пазаруване?

На етикетите на някои пакетирани храни е изписано с цифри какъв е техният произход и дали са с ГМО

Както е известно генно модифицираните храни са вредни за здравето на хората и животните. Те водят до безплодие, рак и други здравословни проблеми. Според някои източници пакетираните храни с царевица, соя, рапица и захар и други съдържат ГМО до 80% – 90%. Освен това повечето от животните ги хранят с ГМО фуражи.

Проблемът е, че храните с ГМО не са изписани винаги върху етикетите на храните, защото служители на Монсанто работят в Американското министерство на земеделието (USDA ).

Как да разпознаем ГМО по етикетите при пазаруване?

Как да разпознаем ГМО по етикетите при пазаруване?

Има обаче една подробност как да се открият кои храни са ГМО по етикетите, което се отнася за някои пакетирани храни, плодове и зеленчуци. Трябва да погледнете върху етикета, където пише PLU Produst Lookup Number, ако там, където е PLU са изписани 4 номера започващи с 3 и 4, това е знак, че продуктът не е ГМО, а  отгледан във ферма с хербициди и пестициди.

Продуктите отгледани без химикали и без генетична промяна, така наречените органични храни имат номер с 5 цифри и започват с 9.

Продуктите с ГМО са с 5 цифри в номерата и започват с 8.

Продукти, които много рядко са генетично изменени са ананас, авокадо, киви, манго, чесън, лук, грах, патладжан, пъпеш, сладки картофи, пъпеш, диня, грейпфрут и гъби.

Други, които са най-често генетично изменени са: чушки, праскови, ягоди, ябълки, целина, грозде, кайсии, марули, картофи, боровинки, зелен фасул, портокали, люти чушки, царевица, тиква, вишни.

За съжаление много продукти, които са с ГМО нямат етикет. Налагането на пазара на ГМО е начин за установяване на контрол върху човечеството от световния елит от евреи и други, които оказват натиск върху правителствата, за да осъществят целта си. Най-разпространени са в Китай, но там има контрол върху разрешени и забранени храни и преди няколко месеца те отхвърлиха американски кораби натоварени с ГМ зърно. Унгария забрани отглеждането на ГМ култури и изгори посеви засети с тях. ГМ храни са едни от причините за появата на рак, безплодие, инфекции и други болести.

За вредата от ГМО четете една важна статия с клипове – ТУК и друга за нашата страна – ТУК

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *