Вълшебен сок сваля високо кръвно налягане

Направете си натурален прясно изцеден сок от няколко зеленчука срещу високо кръвно налягане

Искате ли да свалите опасното високо кръвно налягане не само с лекарства, но и с натурални съставки. Ако да, тогава трябва да си направите сок, който освен че ще ви зареди с витамини, минерали и други полезни вещества, ще ви направи по-здрави и ще смъкне опасното високо кръвно налягане, ако го консумирате често.

високо кръвно налягане

Направете си натурален прясно изцеден сок от няколко зеленчука срещу високо кръвно налягане

За целта ви трябва червено цвекло, моркови и хрян. Вече сме писали неведнъж за ползите от червеното цвекло, което освен всичко друго, се използва дори в борбата с рака. Сокът от червено цвекло енергизира тялото ни и ни спасява от умора. Но то може да сваля и високо кръвно налягане, тъй като има уникална комбинация от соли в състава си.
Сокът от моркови също е мощен антиоксидант и наскоро доказаха, че пиенето му може да прочисти стомашно-чревния тракт и да ни предпази от развитието на рак. Хрянът също е заленчук, който се бори с високо кръвно налягане и други опасни болести за човека.
За да си приготвите вълшебния сок срещу високо кръвно налягане, първо настържете хряна и го накиснете в чаша вода за 12 часа. След това тази смес се прецежда и водата от хряна се смесва чаша пресно изцеден сок от червено цвекло и чаша пресно изцеден сок от моркови. Разбъркайте добре и пийте по 1 супена лъжица от сместа 3 пъти дневно половин час преди хранене.
За по-лесно можете да си правите сок от цвекло и морков заедно в блендер, а отварата от хряна да направите повече, за да имате за няколко дни напред. Дръжте цялата смес в хладилника в стъклен съд, който да е добре затворен, за да не се разрушават витамините. Най-добре е да си правите вълшебния сок против високо кръвно налягане ден за ден, за да е пресен и пълен с полезните вещества.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *