Вълшебното годжи бери прочиства черния дроб и бъбреците

Плодчетата нормализират кръвната захар и засилват метаболизма

Водещи диетолози по света го слагат в графата суперхрана, т.е. толкова богато на полезни съставки и същевременно с толкова високо съдържание, че се превръща в храна-лекарство.
Годжи бери е многогодишен храст с червени плодове и бъбрековидни семенца. Познато е под много други имена като Императорско плодче, Мерджан, Лиций, WolfBerry и др.

Вълшебното годжи бери прочиства черния дроб и бъбреците

Вълшебното годжи бери прочиства черния дроб и бъбреците

Лечебни свойства има цялото растение, но най-масово се използват плодовете. Те са познати като лечебно средство от дълбока древност в китайската медицина. Редовната консумация на годжи бери е една от тайните на китайските дълголетници. От тогава е и известно средство за засилване на потентността.
В състава на плодчетата влизат над 20 микроелемента, ценното вещество бетаин, което влияе прочистващо на черния дроб, и нещо по-рядко срещано за плод: протеини. Годжи бери е и добър източник на витамин С и витамин В. Най-общо се препоръчва за подобряване на обмяната на веществата, в частност на черния дроб и бъбреците, както и за нормализиране на кръвната захар. Стандартната доза е от 12 до 15 изсушени плодчета на ден. Те са сладки и стипчиви на вкус, подобно на стафидите, и могат да се приемат по много различни начини. Най-полезно е да се пие отвара от плодчетата , можете да ги добавите към чая си, заедно с билките, към мюслито за закуска, да ги разбиете в блендера на фреш заедно с други плодове и т.н. Не прекалявайте с тях, защото могат да предизвикат диария.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *