Варената царевица се бори с висок холестерол и диабет

Млечната царевица има способността да намалява висок холестерол, да подобрява паметта и да помага при диабет тип 2

Едва ли има човек, който не харесва млечна варена царевица. Тя е вкусна и засищаща, а освен това и много полезна. Според последни изследвания на учени зад Океана варената царевица може да помага дори при диабет и срещу висок холестерол.
Изследователите са провели опити с 15 000 доброволци, които трябвало всеки ден да ядат по два-три кочана млечна царевица в продължение на месец.
От събраните рeзултати станало ясно, че консумацията на царевица предпазва сърдечно-съдовата система при диабет и изчиства кръвоносната система от натрупания в него висок холестерол.

висок холестерол

Млечната царевица има способността да намалява висок холестерол, да подобрява паметта и да помага при диабет тип 2

Експерти от американския Център за човешко хранене са открили, че хората, които ядат царевица всеки ден, получават 22% повече от полезните за организма влакнини, които са задължителни при правилен и здравословен хранителен режим.
Знае се, че царевицата съдържа въглехидрати, магнезий, фолиева киселина, протеини и други много важни хранителни вещества. Те намаляват риска от сърдечни заболявания.
Последните проучвания на американските учени доказва, че докато царевицата е млечна, тя има способността да намалява висок холестерол, подобрява паметта и помага при диабет тип 2. Млечната царевица се различава от вече напълно зрялата, която също има полезни качества, но не и именно тези най-здравословни докато е още в млечна зрялост.
Затова при висок холестерол и против диабет тип 2 специалисти съветват всеки ден да имаме на трапезата поне по едно кочанчe млечна царевица. Тя има способността освен това да предпазва от атеросклерозата, сърдечно-съдови заболявания и да изчиства тялото ни от натрупаните токсини. Освен при висок холестерол и диабет, млечната царевица влияе много добре и при състояние на депресия и такива, които имат проблеми с паметта, тъй като съдържа специални съставки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *