Вече и у нас правят лапароскопски операции при рак на дебелото черво

Хирургичните интервенции са с минимална кръвозагуба и бързо възстановяване

Добра новина за хората, които страдат от едно много опасно заболяване – рак на дебелото черво. Вече и у нас се прави лапароскопска операция при този вид заболяване, което е голямо предимство пред предишния ординарен начин на интервенция. Това заявява д-р Сергей Сергеев, завеждащ отделението по хирургия в столичната болница „Софиямед“.

Вече и у нас правят лапароскопски операции при рак на дебелото черво

Вече и у нас правят лапароскопски операции при рак на дебелото черво

По думите на доктора колкото по-рано се открие ракът на дебелото черво, толкова по-големи са шансовете за излекуване. Затова когато забележите някакви необичайни симптоми, свързани с дефекация като редуване на разстройство със запек, слуз, кръв и други нехарактерни неща в изпражненията, е добре да се обърнете към специалист, за да ви се направят пълни изследвания.
Преди години операцията на дебелото черво е била нещо много сложно, тежко и трудно възстановимо в следоперативния период. Но сега вече и у нас в болница „Софиямед” се използва последна дума на техниката и начина на опериране. Лекарите използват т. нар. миниинвазивна лапароскопска хирургия на дебелото черво. Това позволява на хирурзите да правят интервенциите по премахване на раковите образувания през много малки разрези. Операцията щади тялото на болния, при нея има минимална кръвозагуба и голяма сигурност за човека на операционната маса. Слеоперативното възстановяване е много по-бързо, липсват силните болки и пациентите се изписват от болницата след няколко дни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *