ВИДЕО на РАЖДАНЕ НА ЖИВО! „За“ и „Против“ раждането в домашни условия?

Вълна от коментари в една от страниците във Facebook събуди дискусията – „За“ и „Против“ раждането в домашни условия, след това видео от по-долу, в което майка ражда своето бебе

В България една от темите, които не за първи път се обсъжда от лекари и родилки е дали раждането да бъде в домашни условия>, или задължително трябва майката да се остави в ръцете на медиците. У нас има наистина много добри лекари, с които трябва да се гордеем, но и мнозина, които просто имат диплома, ала не и умения.

Наред с това е факт болезнената истина, че масово кадърните медици заминават в чужбина, където са ценени заради уменията им и получават заслуженото си възнаграждение. В резултат на това има интензивно емигриране и в крайна сметка в България остават съвсем малко специалисти, които да си разбират от работата и затова съответно повече от тези, които са под всякаква критика. За съжаление точно това кара все повече майки да се замислят върху въпроса дали няма да е по-безопасно да извършат раждането си в домашни условия, отколкото да се поверят в ръцете на някои неразбиращи „касапи“, както определят някои лекари у нас.

От видеото по-долу, по-смелите могат да видят как родилка дава живот на бебето си в рамките на няколко минути, без да има никакви проблеми и усложнения, но винаги има едно „НО!“, тъй като статистиката е регистрирала и не малко пъти фатални раждания от този тип, завършили със смърт.

Затова е изключително важно бъдещите родители да проучат много добре кое е най-добре за родилката и как безпроблемно бебето им да се яви на бял свят.

Майката от видеото в Youtube> е решила раждането й да бъде в домашни условия – подвиг, предизвикал интереса на над 5 млн. души, гледали раждането в интернет, но в същото време това дава повод на мнозина родилки да се замислят по-сериозно, че биха се чувствали по-сигурни и спокойни, ако се оставят в ръцете на лекарите.


Боян Петракиев

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *