Мария Петрова: Аз се излекувах от Бехтерев с диета!

Мария Петрова е успяла да се излекува от болестта на Бехтерев с гладуване и строга диета

Откриват й болестта, когато била на18 години и в продължение на 3 години е изпивала лекарства с шепите. Успява да се запознае с Георги Славов през 1996 година, който е последовател и ученик на Лидия Ковачева. Мария провежда гладолечение по нейния метод в продължение на 15 дни и се подобрява. След това започва да се храни здравословно с плодове, зеленчуци, ядки и зърнени храни, а отстранява от менюто си месото, млякото, яйцата и рафинираните храни – захар и брашно.

Така се хранила известно време и в един момент решила, че е вече оздравяла престанала да спазва тази диета и преминала на общо хранене за 9 години.

Вижте диетата, с която успява да се излекува една българка от тежка болест.

Вижте диетата, с която успява да се излекува една българка от тежка болест.

През 2009 година се влошила страшно много. Болестта на Бехтерев я приковава на легло, тя е станала вече на 34 години и е майка на 2 деца. Според нейните думи всички болести са се върнали 2 пъти по-силни. Към това се добавило възпаление на очния нерв на лявото око, което се контролира от гръбначния стълб и тя ослепява с него.

Мария Петрова от Бургас отново потърсила Георги Славов и след известно време успяла да го открие. Отново провежда друг режим на хранене с плодове и зеленчуци за 10 дни, благодарение на което успяла да възвърне зрението си на лявото око и да утихнат болките в ставите.

През следващите 4 години тя прилагала здравословното хранене и сега е решила повече да не го изоставя. Не пие никакви лекарства, провежда диета само на череши за 20 дни през юни, а през ноември гладуванията, за които спомена и сега се чувства много добре.

Мария Петрова

Мария Петрова

Тези диети и гладувания може да са помогнали на някого да оздравее и да бъде здрав, но през март 1999 година едно момиче на 20 години от Кърджали почина вследствие на метода на лечение с диети и глад на Лидия Ковачева. Тялото й не можа да се захрани и това беше причина за смъртта й. Тя се опитвала да се излекува от тежко заболяване, за което не могли да й помогнат много големи специалисти даже и в чужбина, при които е ходила, само гладуването й повлиявало положително. Така, че колкото и полезни да са диетите трябва да се внимава дали тялото ги понася и как му се отразяват.

“Демир

Безспорно тази вегетарианска диета е полезна защото е разнообразна и съдържа всички необходими хранителни съставки, но опасно е гладуването.

За други 2 случая на неправилно прилагане на вредни диети съм писалТУК.

Изводът е да не се доверява човек напълно на разни диетолози като Лидия Ковачева и техните методи.

Иван Петров

Вижте и ТОВА:

Какво не знаем за тайнствената болест на Бехтерев

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Мария Петрова: Аз се излекувах от Бехтерев с диета!

  1. По какъв начин човек може да се свърже с въпросната Мария Петрова ?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *