Вижте един от добрите начини на обезкосмяване

Обезкосмяването с конец е един от най-популярните начини и е с уникален резултат

Съвременните техники предлагат все по-нови и модерни начини за обезкосмяване. Който и метод да използваме косъмчетата рано или късно погасват отново. Освен новите козметични начини, които идват на помощ като лазерна епилация и ултрамодерни самобръсначки за постигане на целта дава решение и методът на обезкосмяване с конец. Той е известен още през древността.

Не се знае коя страна го е измислила първа Индия или Китай, но е ясно, че съществува от няколко века. В Европа и САЩ този метод е сравнително нов, докато в Близкия изток и Азия е известен от векове с правенето на усукани нишки памук за премахването на косми.

Вижте един от добрите начини на обезкосмяване

Вижте един от добрите начини на обезкосмяване

Обезкосмяването с конец има това предимство, че става безболезнено и бързо, може да  се прилага за цялото тяло и ефекта трае няколко седмици, а зачервяванията са минимални.

Главен недостатък се явява единствено, че е труден за научаване начина за боравене с него.

Ето какво представлява методът на обезкосмяване с конец.

Тънка нишка предимно от памук се навива и захваща в двата й края. Така се захваща, че да образува буквата Х. Конецът се държи с двете ръце. След това започваме да плъзгаме нишката по повърхността на кожата и се издърпва в единия край и с това се премахват косъмчетата, обясняват козметиците. С конеца косъмчетата се изскубват с фоликулите. Още едно предимство е, че може да се издърпат космите от цял един ред.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *