Вижте една от ползите на черния шоколад

Черният шоколад е полезен и в борбата с излишните килограми

За всички, които не могат да си представят живота без шоколад има добри новини. Едно изследване доказа още добрини на черния шоколад. Той е полезен и в борбата с излишните килограми, когато го похапваме в умерени количества и го съчетаем със здравословен начин на живот.

Той съдържа голямо количество калории, но въпреки това е добър за метаболизма. Проведеното изследване е върху хиляда души. Установено е, че хора на около 57 годишна възраст, консумиращи черен шоколад средно 2 пъти седмично и водят активен живот като спортуват поне 3-4 пъти за 7 дни, притежават по-нисък индекс на телесната маса от други хора подбрани на същата възраст и които не консумират черен шоколад.

Черният шоколад е полезен и в борбата с излишните килограми

Черният шоколад е полезен и в борбата с излишните килограми

Обикновеният шоколад съдържа само в едно блокче 200 калории и в състава му влизат наситени мазнини и захар. Съветът на доктор Нанси Коперман е да се ограничи дневната доза до 28 грама черен шоколад.

Предишни изследвания доказват, че черният шоколад е богат на полифеноли. Те са антиоксиданти, които намаляват стреса, рискът от сърдечносъдови, ракови и други заболявания, на които полифенолите им повлияват добре.

Сюзан Стейнбаум, директорка в клиниката за сърдечносъдови заболявания в Ню Йорк, твърди, че той даже може да позволи да се контролира теглото и да е от полза за отслабване при умерено хранене.

Днес 7-ма юли е Европейски ден на шоколада. През 1550 година на тази дата е била доставена първата партида шоколад от Америка в Европа. Европейския съюз е избрал тази дата за празнуване на неофициалния празник на шоколада. Първите хора в света, които започнали да правят шоколад са ацтеките. Той бил наречен от тях храна на боговете.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *