Вижте едно ценно дърво за лекарства и храна

Американският черен орех е известно дърво високо оценено за лечение и храна

Родината на американския черен орех е източната част на Северна Америка, където расте от Флорида до Ню Брунсуик, Канзас и Източна Южна Дакота. Черният орех е голямо широколистно дърво, което достига на височина до 30-40 м, когато е в зряла възраст. Ореховите дървета, които са възникнали в Северна Индия и в Близкия изток по-късно наричани английски орех са с почти идентични свойства на дървото черен орех родено в Северна Америка. Двата вида черни и английски орехови дървета се оценяват с най-голяма търговска стойност за тяхната декоративна фино зърнеста структура на дърветата и ореховите ядки.

Американският черен орех е известно дърво високо оценено за лечение и храна

Американският черен орех е известно дърво високо оценено за лечение и храна

Има и други подобни исторически сведения за лекарствени употреби на листата, вътрешната кора и зелените люспи.

Ореховите ядки, които имат вида на двете полукълба на мозъка имат доказан терапевтичен ефект върху него.

Американският черен орех

Американският черен орех

В наши дни билкари използват ценното дърво на черния орех и листата му предимно като противоглистно средство, което прогонва паразитите в тялото. Също така и ореховите листа и черупки са били използвани като лекарство в Европа на чай от листата или тинктура от зелената обвивка за различни кожни оплаквания и инфекциозни заболявания, включително микоза, псориазис, дифтерия, херпес , маларийни паразити и дори сифилис. Д-р Джон Р. Кристофър използва черния орех външно и вътрешно за всички заболявания на кожата и я нарича чудо. Той имал много опит с използването му в случаи на живеница (туберкулоза на лимфните жлези), екзема, акне, пърхот, циреи, трихофития, херпес, обриви, херпес и язви на гангрена.   Компреси от черен орех също са били използвани за очни инфекции и раздразнения на клепачите. В Русия от черния орех са били използвани тинктура и компреси за почистване и бързо заздравяване на рани.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Американският черен орех е едно много полезно дърво. То е известно също с факта, че е способно да укрепва и възстановява зъбния емайл. Използва се в пасти за зъби в Пакистан. Индианците чероки използвали черния орех като противоглистно средство, особено в случаи на тении. Той е считан за един от най-меките и най-сигурните лаксативи, които не причиняват гадене, дразнене или болка. Въпреки че ценното дърво често расте на хиляди мили от океана, то е с изключително високо съдържание на органичен йод. Съдържа танин и пантотенова киселина.

Магистър билкар Луис Тени, автор на днешния „Herbal Health”, твърди, че обвивката на черния орех и ореховите листа също съдържат селен, силиций, витамини A, B1, B2, B6, B15, C и биофлавоноиди. Американският черен орех е полезен при лечението на следните заболявания: Възпалителни заболявания, такива като ангина, язви в устата, вътрешни язви, кървене на хемороиди, колит и абсцеси; женски проблеми като лошо кърмене, обилно менструация, бяло течение, пролапс на матката и разширени вени; и дегенеративни заболявания, такива като рак, тумори, лупус и кандида албиканс. Той е силно антимикробно средство особено в съчетание с други билки, като с това е полезен и в борбата с рака. В книгата си Мария Требен твърди, че чай от черни орехови листа очиства кръвта и е ефикасно средство за защита за всички чревни разстройства, както и за липсата на апетит. Требен казва, че е бил използван успешно за лечение на жълтеница и диабет.Тя препоръчва да се пие концентриран чай от листата на черния орех.

За едно друго полезно дърво може да четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *