Вижте как пълнолунието влияе върху нашето здраве

Пълната луна кара хората да се възстановяват по-бързо при различни интервенции

Луната като спътник на нашата планета Земя влияе върху хората по много начини.

Доста от нас стават по-нервни и избухливи при пълнолуние, други не могат да спят добре, трети задържат течности или изпитват непреодолим апетит когато луната е в тази фаза.

Разбира се, това си има своето обяснение и то е в гравитацията.

Тъй като човек се състои от много висок процент вода, приближаването на Луната до Земята влияе на хората така, както и на океаните и моретата, предизвиквайки приливи и отливи.

Вижте как пълнолунието влияе върху нашето здраве

Вижте как пълнолунието влияе върху нашето здраве

Отдавна астролозите предупреждават, че е добре да се съобразяваме с фазите на луната, когато се планира дадена операция.

Оказва се, че това не е само някаква измислица или прищявка.

Последни изследвания в няколко болници в Щатите доказало, че при пълнолуние хората се възстановяват много по-бързо от различни интервенции.

Това по недвусмислен начин доказва, че пълнолунието наистина оказва положително въздействие върху човешкия организъм.

Така например докторите забелязали, че нивото на смъртност сред хората, прекарали операция на сърцето по време или веднага след пълнолуние, е доста по-ниско в сравнение с други дни от месеца.

Те установили, че шансовете за бързо възстановяване били значително по-големи при пациенти, които се били подложили на хирургична интервенция веднага след като Луната започнала да намалява.

Също така забелязали, че хората, които са си направили операция по време на пълнолуние, са престояли в болница средно около десет дни, а пациентите, оперирани през други фази от лунния цикъл, са се възстановили за около 4 дни повече.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *