Вижте какво да правите, ако ви ухапе комар!

Природните методи срещу комари са ефикасни и без химия, а вършат почти същата работа

През лятото комарите са един неприятен проблем, който все още няма цялостно решение. Повечето хора ползват какви ли не мазила и смеси, за да прогонят насекомите от себе си, но въпреки това този проблем си остава. Преди няколко дни ви представихме един домашен репелент, който може да си направите от карамфил, спирт и бебешки лосион. Сега ще ви представим нещата, които трябва да се направят, когато ни ухапе някой кръвожаден представител.

Вижте каво да правите, ако ви ухапе комар!

Вижте какво да правите, ако ви ухапе комар!

Става въпрос за природни рецепти и такива от нашите деди, които са имали единствено тях, за да се предпазят от комарите.
Ако ви ухапе комар, срещу неприятния сърбеж веднага натъркайте ухапаното място с разполовена скилидка чесън или кромид лук. Чесънът помага и при ужилване от пчела или оса. Срещу сърбеж от ухапване на комар помагат още следните смески – влажна захар, солена вода, разтворена с вода сода бикарбонат, карамфилово масло или сок от корени и листа магданоз.
Наскоро учените откриха, че комарите никак не обичат витамин В1. Миризмата му не се усеща от хората, но комарите го надушват в кръвта и бягат от него като дявол от тамян. Така че през лятото консумирайте повече храни богати на витамин В1, а това са марули, домати, патладжан, спанак, оризови трици, слънчогледови семки, пшенични кълнове и др.
Освен предпазна мрежа, на прозореца или из стаята срещу комари можете да сложите насадени растения от лавандула, босилек и папрат, а така също и сухи листа от тези растения. Срещу жужащите хищници можете да се борите и с листа от пелин.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *