Вижте какво прави чаша пресен сок от цитруси с тялото ни

Наличието на флавоноиди в портокалите, грейпфрута, лимоните и мандарините пази кръвоносната система

През късната есен и зимата е хубаво да започвате деня си с чаша прясно изцеден сок от цитрусови плодове – портокали, лимони, грейпфрут, мандарини. Това не само ще повиши имунитета ви, но ще ви направи и по-устойчиви на други по-опасни болести.
Британските учени от Медицинския колеж в Норич към университета в Източна Англия са открили, че редовната консумация на цитрусови плодове снижава с близо 20 на сто риска от инсулт.
Изследователите са правили наблюдения повече от 14 години, за да стигнат до това становища. В него са били включени над 70 000 души.

Вижте какво прави чаша пресен сок от цитруси с тялото ни

Вижте какво прави чаша пресен сок от цитруси с тялото ни

Основен „виновник” за това благотворно въздействие, което имат цитрусовите плодове, се дължало на съдържащите си в тях флавоноиди. Те могат да бъдат открити в най-голямо количество в портокалите – над 80%. Има ги и в грейпфрута – едва 15% и още по-малко са те в мандарините и лимоните, но те пък имат други много полезни свойства. Така че е най-добре да си правите смесен сок, за да обхванете всички полезни съставки от тях. Антиоксидантите в цитрусовите плодове притежават противовъзпалителни свойства, които осигуряват защита на сърцето, като дават отлично функциониране на кръвоносните съдове.
Ако искате да получите още по-добър имунинет, то тогава може да променята сутришните си соконе, които ще си приготвята. Една сутрин може да е от цитруси, а на следващата сутрин да си направите сок от ябълки, моркови и цвекло. По този начин организмът ви ще е винаги в кондиция и всички болести ще бягат далеч от вас.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *