Кои са първите признаци, че остаряваме

Скованост, заспиване пред телевизора и пъшкане при навеждане са само част от сигналите, че вече не сте млади

Остаряването е естествен процес, който всеки човек ще изпита на плещите си рано или късно.

Но точно кога навлизаме в третата възраст, са разбрали британски учени и са откроили няколко признака, които всеки, ако усети, трябва да знае, че е започнал да остарява, пише „Дейли телеграф”.

Първият признак е сковаността при по-дълго стоене на едно място.

Между характеристиките на започналото остаряване попадат още заспиването пред телевизора, пъшкане и охкане при навеждане, страх от сецване в кръста, ако се вдигне нещо тежко и честите разговори за болки по различни части на тялото.

Остаряващият използва изрази като „когато бях млад“, косата му започва да капе, за сметка на появяването на косми по ушите, носа и лицето.

Друг признак е дразненето от силен шум в заведенията, повечето стоене у дома, пълно неведение на най-модерните групи и изпълнители и новите технологии.

Гневът към различни телевизионни предавания също е признак, че остарявате, интерес към кръстословици, животни и градинарство и избор на удобни дрехи и обувки, а не на провокативни и модни такива.

Човекът, който е започнал да усеща първите признаци на старостта също мисли, че има право да изрича неучтиви истини в очите на другите.

Слава Петрова

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Кои са първите признаци, че остаряваме

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *