Вижте коя билка прави чудеса при диабет!

Билката репей е чудесен помощник при някои тежки заболявания и при диабет

Една билка може да се нарече уникална, понеже се справя с доста болести, но най-голямо приложение намира при диабет. Корените на билката съдържат инулин, вещество нужно за червата, от което те хранят полезните бактерии в тях. Корените първо се изваждат, след това се измиват нарязват и изсушават на сенчесто място. За по-добро измиване се препоръчва то да е с топла вода.

Билката репей прави чудеса при диабет.

Билката репей прави чудеса при диабет.

Репей е наистина чудотворна билка, защото както казват специалистите тя се справя с някои тежки болести за часове. Полезна е при гастрит, диабет, подагра, камъни в бъбреците, бронхит, малария, язва. Допринася и при външни контузии и наранявания, разширени вени и ревматизъм.

Най-ефикасното действие на чудотворната билка репей е, регулирането на храносмилателната система. Освен това регулира обмяната на веществата, захарта в кръвта и високото кръвно налягане. Извършва и детоксикация на тялото. Точно затова е полезна, защото пречиства организма. Освен върху обмяната на веществата тя влияе и на растежа на клетките като го усилва.

Предимно се използват корените на репея, но и листата могат да се употребят. Билкарите и лекарите твърдят, че само за няколко часа могат да повлияят върху някои от болестите и да се намери подобрение. При ремватизъм и шипове се използват корените на билката репей с настойка за мазане с терпентин в съотношение 10:1. Отвара от листата на тази билка намира приложение при подути лимфни възли, ревматизъм, хемороиди и рани от изгаряне. За косата също отвара от листата се използва.

За една много полезна рецепта при диабет четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Вижте коя билка прави чудеса при диабет!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *