Вижте ползите за здравето от лимоновия сок

Пиенето на лимонов сок е добър метод при лечението на различни заболявания

Чрез лимоновия сок се приемна повече витамин С. С него трябва обаче и да се внимаваме, защото освен ползи има и някои не добри приложения.

Ето кои са ползите за здравето от лимоновия сок:

Лесен начин за снабдяване с витамин С.

При запек може да се изпие половин чаена лъжичка сол и малко лимонов сок в чаша с топла вода, за разхлабване.

Помага за предотвратяване появяването на пърхот. След пиене на главата с шампоан, изплакнете с една чаена лъжичка лимонов сок с водата за изплакване.

Вижте ползите за здравето от лимоновия сок.

Вижте ползите за здравето от лимоновия сок.

Ако имате стомашно разстройство или гадене може да изпиете една чаша вода с шипка сода и една чаена лъжичка лимонов сок.

Ако искате да направите едно бързо прочистване на своя организма, изпийте една чаша вода с разбъркани в нея една супена лъжица мед, щипка сол и сока на един лимон.

При кървене на венците може да изплаквате устата с вода и лимонов сок, сутрин и вечер, след като си измиете зъбите.

При настинки, може да вземете една чаша топла вода с лимонов сок и една чаена лъжица мед. Медът ще облекчи кашлицата. Може и да се замени лимоновия сок с портокалов.

Ето с какво трябва да се внимава при употребяване на лимоните и другите цитрусови плодове:

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Семената им може да бъдат отровни, затова внимавайте да не ги изконсумирате задно с плода. При намазване с цитрусов плод също трябва да се внимава да не попадне някоя семка в мазилото.

Внимавайте лимонов сок да не попадне в очите ви, когато се мажете с него. Ако това се случи измийте обилно със студена вода и ако не се оправи потърсете лекарска помощ. Киселината в плода може да навреди на очите.

При някои хора лимоновият сок може да предизвика алергии, защото съдържа сулфити. Ако имате алергия към сулфити може да се появят кожни проблеми или сърбеж. Също ако често го ползвате в ежедневието ви или е свързано с работата ви, може да получите екзема или уртикария по ръцете. Астматиците също могат да изпитат проблеми от лимоновия сок.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Вижте ползите за здравето от лимоновия сок

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *