Вижте с какво са полезни яйцата за очите и паметта

Нови изследвания доказват, че те са полезни за очите и паметта

Яйцата съдържат минерали и витамини полезна за организма. Те се смятаха до преди години за вредни, но се оказа, че са богати на полезни вещества за организма. Основният недостатък поради който бяха считани за вредни е високото съдържание на холестерол. Учените от САЩ са на мнение, че сега яйцата съдържат значително по-малко холестерол, отколкото преди 10 години. Това се дължи на подобрените техники за отглеждането, като в това влиза и храненето им, което е специално подбрано.

Новите проучвания сочат, че яйцата съдържат с 65% повече витамин D и почти всички полезни минерали, които са от значение за здравето ни. Всичко това се е постигнало благодарение на подобрените условия и хранене.

Вижте с какво са полезни яйцата за очите и паметта

Вижте с какво са полезни яйцата за очите и паметта

Едва ли това се отнася за яйцата отгледани в други страни по света, както и у нас. Само с подбраната храна за кокошките се постигат тези резултати за намаляване високото съдържание н холестерол в яйцата. Съдържанието на калций също е от голямо значение за здравето на човека. Той е необходим за изграждане на костите и зъбите, участва в структурата на лещата на очите, невроните в мозъка съдържат калций и състоянието на нервната ни система зависи и от количеството му в невроните. Когато човек е стресиран за по-продължително време губи калций и оттам потърпевши са костите, зъбите, очите, нервите. По този начин става предразположен към кариеси и други здравни проблеми със зъбите, нервите страдат и вероятността от поява на катаракта и други очни заболявания също се увеличава. Високо е съдържанието на калций в черупките на яйцата.

Яйцата отгледани по новата технология са полезни за по-добро зрение и памет, подобряват работата на мозъка и са в състояние да забавят процесите на стареене. Изследователите са на мнение, че по едно яйце на ден може да ни накара да се почувстваме по-млади и здрави. Остава да решим въпроса с количеството им за седмица, защото не всички яйца са с понижено съдържание на холестерол.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *