Вижте с какво трябва да се храните, ако сте пушач!

Някои храни и подправки блокират вредните токсини от тютюнопушенето

Според последни данни българите сме на първо място в Европа в графата тютюнопушене. Голяма част от населението има този порочен навик, като висок процент между тях са млади хора. Пушенето е национален „спорт”, който води до множество заболявания. Ако искате поне малко да намалите вредното въздействие на цигарите, трябва да се научите как да изчиствате тялото си от различните токсини и отрови, с които го пълните, докато дърпате от папиросата.

Вижте с какво трябва да се храните, ако сте пушач!

Вижте с какво трябва да се храните, ако сте пушач!

Една такава храна е зелената салата. Американски учени открили, че тя е много полезна за всички, които пушат и трябва непременно да хапвате всеки ден по една порция от нея, тй като тя стопира развитието на раковите клетки в белия дроб. Лекари онколози от Тексас открили, че за да гарантирате положителен ефект, е достатъчно да включите прясната салата към менюто си най-малко четири пъти седмично.
Някои подправки също са в състояние да намалят негативните ефекти върху организма и по-специално последиците от никотина, показва друго ново проучване. Такава една подправка е кърито. То съдържа редки съставки, въздействащи върху желанието на хората да пушат. Според специалистите кърито помага на пушачите да намалят цигарите и снижава риска от заболяване с рак.
Тези, които са активни пушачи трябва да пият също много вода, за да изчистват токсините от тялото си, да вентилират дробовете си като ходят пеша или спортуват.
Не на последно място е хубаво да хапвате по една кофичка кисело мляко всеки ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *