Вижте твърденията на лекар за виденията му в състояние на кома (ВИДЕО)

Известният неврохирург от Харвард доктор Ибън Алекзандър разказва за своите видения в състояние на кома

Доктор Ибън Алекзандър, за който се пишеше много за неговия случай за виденията за рая и съответно за неговите твърдения, че съществува живот след смъртта сега са напълно развенчани от науката.

Първоначално той твърдял, че когато изпаднал в кома, мозъкът му изключва всякаква съзнателна и мисловна дейност. Един лекар, който е бил на смяна в спешното отделение е казал, че през 2008 г. той е бил поставен в състояние на химически индуцирана кома, при което състояние е невъзможно да има съзнание и всичко произхождащо от това да е имал някакви видения. Според д-р Лора Потър по време на комата му е било невъзможно да има съзнание.

Известният неврохирург от Харвард доктор Ибън Алекзандър разказва за своите видения в състояние на кома.

Известният неврохирург от Харвард доктор Ибън Алекзандър разказва за своите видения в състояние на кома.

Накратко неговата история се състои в това, че през октомври 2008 г. той изпада в кома вследствие на бактериален менингит, който е бил предизвикан от бактерии Е-коли, които буквално се хранят с тъканта на невроните на гръбначния и главния му мозък. Специалистите твърдят, че шансовете за оцеляване са 90% след като е изпаднал в кома и е имал тази инфекция и са очаквали той да умре до няколко дни или ако остане жив да е с някакви вегетативни функции само на мозъка.

И така той най-неочаквано се събужда от комата, след като е бил 7 дни в това състояние. След това започва да си възстановява бързо паметта за живота и какво му се е случило преди да стигне до болницата. Разказва за видения, които е получил, докато е бил 7 дни в кома за някакъв друг свят, който бил раят, където имало ангели, видял някаква светлина, която била Бог и едно момиче, което се оказва негова сестра, която той не бил виждал от малък, а тя била починала.

“Фигурин

В обши линии това е твърдението за неговото видение. Самият той е бил атеист и не вярвал на подобни неща, които чувал за други хора преживели подобни видения. Сега обаче е станал вярващ християнин и вярва в живота след смъртта, обаче има нещо невярно в неговото твърдение.

Неврохирургът (седналият вдясно) по време на една от многобройните си беседи.

Неврохирургът (седналият вдясно) по време на една от многобройните си беседи.

Както са се усъмнили неговите колеги и други учени, това е антинаучно твърдение за съществуването на живот след смъртта. Той е написал книга „Доказателство за рая”, която е била подложена на сериозна критика, но е издадена в тираж от 2 млн. екземпляра и са я купували.

И така защо е толкова важен този въпрос за това има ли живот след смъртта? Защото този въпрос е по-важен от политиката, парите и други важни неща в този живот. Затова Исус на времето е казал, какво би дал човек в замяна на живота си. Да разгледаме самото видение. Той вижда рая, ангели, Бог (като някаква светлина) и починалата му сестра. Тези неща ни сочат за живота в рая описан в Библията, в която също пише за Създателя за живота и за ангелите. Но това, че е видял починалата си сестра вече не е в хармония с ученията на Библията. В нея Бог много ясно и точно казва, че няма живот след смъртта, но за рая и ангелите е писано. Писано е също, че тези, които разговарят с умрелите всъщност контактуват с духове от друг свят и това е измама.

Две неща доказват истинността на Библията – науката, която дава достатъчно факти, че е невъзможно светът да се е създал от само себе си, а е създаден от някой Интелигентен дизайнер т. е. Бог, другото нещо е свръхестествените явления в нашия свят, независимо от какъв източник са.

И така, науката отхвърля тези твърдения като научно недоказуеми за съществуване на живот след смъртта, както и Библията твърди, че са измама и са от измамни духове от друг свят.

Затова е записан случая на цар Саул, който по Божие нареждане е избил всички контактьори в тогавашния Израел, но накрая и той решил да отиде при вещицата от Ендор, която е запитвачка на духове и когато той изисква от нея да извика духът на пророк Самуил, става ясно, че запитвач на зли духове може да контактува с такива, които са на умрели хора, но всъщност те са на зли духове, които се явяват в образа на умрелите. Случаят е описан в книгата 1 Царе 28-ма глава.

Ето, че това не е библейско учение и всякакви подобни учения за живот след смъртта са измама на духове от друг свят, които се явяват вместо тях. Учението за рая и как се влиза там и, че ще бъдем с материални тела е описано в Библията като бъдещо събитие на различни места из свещената книга, като например: в книгата Откровение последните глави от 19 – 22, 1Коринтяни 15 глава, Евангелие от Йоан 3 и 5-та глави и други. Добре е да се прочете цялата Библия.

А притчата за бедния Лазар и богаташа не е доктринално учение, а само образно обяснение на последиците за единия и другия тип хора.

Църкви, поддържащи вяра за живот след смъртта подобно на д-р Ибън Алекзандър или други подобни или по-различни като прераждането например, просто не са приели тази важна доктрина на Библията и увличат много хора в тази измама.

Дори и най-великите професори да твърдят, че има живот след смъртта и да има много доказателства за видения като на доктор Ибън Алекзандър, по този въпрос Бог ни е дал точно и ясно отговор с това, което ни е открил в Библията, че няма живот след смъртта, а по друг начин се стига до живота в рая.

Може да прочетете повече по темата – ТУК, има видео клипове за доктора и се говори за неговата история.

За нашия произход – ТУК и за едно откритие доказващо пак нашия произход – ТУК.

Изгледайте видео клиповете към статията, които засягат темата по-сериозно.

Ето и някои цитати от библията в снимката:

Цитати от Библията

Цитати от Библията

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Вижте твърденията на лекар за виденията му в състояние на кома (ВИДЕО)

  1. Прераждането съществува и вече има много доказани истински случаи , като този на едно момченце в Индия, което завежда сегашните си родители в предишното си семейство и назовава имената на своите роднини преди да са го отвели на посоченото от него място, където шокираните му сегашни родители се срещат с все още живите му близки.Също и най-достоверния документиран със снимки разказ на английско момче , бивш пилот по време на войната , което загива в бой с германците.Снимките на пилота и момчето показват невероятна физическа прилика , а самото дете от малко проявява неистов интерес към игра със самолети .

  2. В цялата Библия нищо не се споменава за прераждания. Жалко! Много жалко! Излиза, че Бог ни е излъгал. И защо ли възкръсна, като можеше направо да се прероди?

  3. НЕ БОГ, А ХОРАТА ПИСАЛИ И ПРЕРАБОТВАЛИ БИБЛИЯТА ЛЪЖАТ…………………..

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *