Внимавайте за сирене и кашкавал менте!

Мандри ни тровят с уж млечни произведения, пълни с палмово масло и нишесте

Внимавайте какви сирене и кашкавал си купувате, защото тези млечни продукти биват фалшифицирани и тъпкани с всичко друго, само не и с мляко. По-добре дайте няколко лева повече, отколкото да се тровите със сирене, правено от супервредното палмово масло или тъпкато с желатин, модифицирано царевично нишесте, тебешир и дори от телешко шкембе. Получените от тези продукти трансмазнини могат да запушат артериите ви и да си докарате от редовна консумация сърдечно-съдови болести и дори рак.

Внимавайте за сирене и кашкавал менте!

Внимавайте за сирене и кашкавал менте!

Сирене, което струва под 10 лева на българския пазар, просто не е истинско и е комбинация от всички тези съставки, в него има известен процент сухо мляко, но не и онова, истинското, което е здравословно. Ако пък усетите, че сиренето е много солено, то със сигурност там е бил замаскиран някой гаф на производителите. При него най-вероятно производителят е добавил повече сол, за да избегне дългия процес на зреене и да продаде по-бързо продукта. Кашкавалът от палмово масло пък се познава при рязане с нож, който е поседял в хладилника и е студен. Ако е с растителните мазнини, то кашкавалът полепва по острието, докато ако е от мляко – не.
Не бива да забравяте също, че пристрастяване към млякото и млечните произведения е гаранция, че ще качите някое и друго кило в повече. Това е така, тъй като маслото, сметаната, пълномаслените млека и сирена са с висока масленост и калоричност. Те са източник на наситени мастни киселини и прекомерната им консумация увеличава риска от свръхтегло и затлъстяване. Все пак в умерени количества те са полезни и здравословни.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Внимавайте за сирене и кашкавал менте!

  1. то да намалят тогава цените малко та да ядем такова сирене.
    много хора истинско сирене не са померисвали.
    и яли от много години.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *