Водата с лимон прави чудеса за здравето. Вижте какво лекува!

За добро здраве и фигура помага водата с лимон – зарежда с енергия, тонизира и пречиства

 

Добре е да се изпива по 8 чаши вода на ден. И няма да ни затрудни, ако към една или две от тях добавите пресен резен лимон. Така направения коктейл съдейства за добра фигура и здраве, зарежда ни с енергия и ни доставя така необходимия витамин С.

Лимонът съдържа олиго-елементи и минерали, помага доброто функциониране на черния дроб и бъбреците. Смесен с вода плодът оказва положителен ефект върху храносмилателната система, убива бактериите, преборва умората и дори е полезен в борбата с излишните килограми, считат диетолозите. Освен това помага за пречистването на организма от вредните вещества и с това го предпазва от различни заболявания.

Водата с лимон прави чудеса за здравето

Водата с лимон прави чудеса за здравето

Лимонената вода предпазва черния дроб – доставя му натурални агенти, когато има недостиг на ензими. Редовната консумация на напитката помага за регулиране на въглехидратите в кръвта, оказва алкален ефект на червата.

Лимонът с вода е препоръчително да се изпива сутрин на гладно – половин час преди закуската. По този начин помага да се усвои по-добре закуската. Коктейлът действа добре сутрин на бременни жени при неразположения.

Добър ефект има, ако се пие не студена а топла вода сутрин на гладно с лимона, като по желание може да се добави и мед.

Концентрацията може да бъде половин лимон в половин литър вода или даже в четвърт литър. Ако искате може да изпивате и по 3 лимона на ден, но да не се прекалява – максимум 3 дни в седмицата. Имайте пред вид, че киселината разваля зъбите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *