Яйца на закуска помагат за отслабване

Яйцата имат учудващата способност да намаляват апетита през деня

Сигурно и вие сте от онези 99% хора по света, които си мечтаят да отслабнат и се чудят какво да направят по този повод. Ако не ви се занимава с броене на коларои и потене във фитнеса, учените откриха една невероятна способност на яйцата. Когато закусвате с тях, през деня не ядете много и по този начин може да отслабнете постепенно.
Американските учени откриха една изненадваща закономерност – сутрешният прием на протеини ни кара да се чувстваме сити през целия ден. Откритието е от решаващо значение за това дали ще се чувстваме гладни през остатъка от деня.

Яйца на закуска помагат за отслабване

Яйца на закуска помагат за отслабване

Изследването, с водещ автор д-р Мария Фернандес, е публикувано в престижното научно списание Nutrition Research.
Според него хората, които закусват с храна, богата на протеини като яйца и месо, например бекон, консумират по-малко калории на обяд или вечеря, отколкото тези, които са си набавили същите енергийни стойности сутринта, но не с протеини, а с въглехидрати. Според изследването протеините са от голямо значение за организма и те трябва да са неразделна част от първото хранене през деня.
Затова диетолозите съветват сутрин да наблегнем на т. нар. богата английска закуска, включваща яйца, бекон, наденички и други протеини, ако искате на обяд и вечер да ядете по-малко и по този начин да отслабвате.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *