Яжте патладжани при подагра

Патладжанът има набор от прекрасни здравословни съставки, които помагат при подагра и висок холестерол

Патладжанът с право е заслужил определението зеленчук на дълголетието. Той не само действа ефективно за отслабване, но добре влияе на работата на сърцето и стомаха.
Лилавият зеленчук помага при подагра, проблеми с храносмилането, болести на сърцето, нормализира обмяната на веществата и помага да се стопят излишните килограми. При спазване на диети патладжанът помага да се избегнат и проблеми с червата.

подагра

Патладжанът има набор от прекрасни здравословни съставки, които помагат при подагра и висок холестерол

Много ефикасно  патладжанът действа при подагра. Болестта представлява болезнена форма на артрит, която може да засегне пръстите, крака, глезена, но най-често от подагра страда палеца на крака. Със своите незаминеми свойства патладжанът има способността да помага при тази мъчителна болест подагра.
Зеленчукът съдържа множество витамини и минерали, както и важни фитонутриенти, които имат доказани антиоксидантни свойства. Именно тези свойства на патладжана способстват за неговата ярко изразена способност да защитава клетъчните стени на мозъчната тъкан.
Освен при подагра и за мозъка, съдържащият се в патладжана насунинът е полезен и за кръвоносната система. Той доказано понижава кръвния холестерол и неговите плаки в ключови места като аортата. Освен това действа релаксиращо на стените на кръвоносните съдове, подобрявайки кръвообращението като по този начин бързо и безпрепятствено смъква високо кръвно налягане.
Патладжанът има много малко калории, затова и става идеална храна за хора с наднормено тегло. Много хора го готвят в мусака, кьопоолу или други вкуснотии, но не знаят, че в древните арабски писания има легенда, която разказва, че патладжанвът има способността да лекува нашите болести. Преди да хапнете от него, трябва да кажете на патладжана какно точно ви боли или от какво страдата и че искате той да го излекува. Не забравяйте следващия път, когато хапвате от лилавия зеленчук, да изпълните това заклинание. А и го хапвайте, за да намалите симптомите на подагра.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *