За кръвоносните съдове са полезни тези билки

Кръвоносните съдове имат нужда да бъдат поддържани чисти от шлаки и холестерол и за тази цел помагат някои билки

За честото укрепване и пречистване на кръвоносните съдове е необходимо да се употребяват някои по-здравословни храни и билки.

Една от храните, която е и подправка е магданозът. Полезен е сокът му, но понеже е много силен е добре да не се пие наведнъж без разреждане повече от 30-60 мл. Може да се смеси със сок от моркови, за да има по-голям ефект или със салта от други зеленолистни зеленчуци като целина и спанак.

За кръвоносните съдове са полезни тези билки

За кръвоносните съдове са полезни тези билки

Той е полезен за подхранване на кръвоносните съдове и особено за артериите и капилярите. Помага за работата на щитовидната и надбъбречната жлези, полезен е при нефрит, камъни в бъбреците и други. Когато се пие сок от магданоз или други зеленчукови сокове не трябва да се консумират рафинирани (захар и брашно) и млечни храни, защото те отслабват действието на соковете.

Грейпфрутът е друга полезна храна за кръвоносните съдове. Той съдържа една горчива ципа на цвят бяла, която е полезна. Тя съдържа пектин, а той е полезен за намаляване нивата на холестерола. Поне по един или два грейпфрута да се изяждат на седмица, но и повече при възможност е от полза.

Южният плод киви също е полезен. Добре да се изяждат по няколко на месец, но пак ако е възможно почти всеки ден да се яде е по-добре.

Други полезни храни билки са стевията и алоето. Стевията понижава холестерола и помага да се стимулира отделянето на инсулин. Алоето помага за подхранването и изграждането на кръвоносните съдове.

Към тях може да се добави и зеленият чай и горските плодове богати на антиоксиданти. А за една много употребявана подправка – червеният пипер и лютият му вариант четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “За кръвоносните съдове са полезни тези билки

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *