За отслабване и против диабет – кокосово масло

Отслабване, здраве и красота, ако всеки ден приемаме по лъжица кокосово масло

Всички сигурно си спомняте изумителната нова диета за отслабване с кокосово масло, което да си слагате сутрин в кафето. Хранителният режим е измислен от англичанин и досега милиони хора по света я ползват и то много успешно. Диетата гарантира да смъкнете поне 7-8 килограма за месец, ако всяка сутрин в кафето си слагате и по една лъжица кокосово масло.
Качествата на кокосовото масло е преоткрито наскоро и вече диетолози и лекари, билколечители и природолюбители го препоръчват. И има защо.

отслабване

Отслабване, здраве и красота, ако всеки ден приемаме по лъжица кокосово масло

Кокосовото масло подпомага работата на щитовидната жлеза, засилва метаболизма и дава енергия на тялото за целия ден. С това то помага за отслабване и за защита на организма. Удивителните свойства на маслото намаляват лошия холестерол в кръвта, тъй като е богато на лауринова киселина, която пази сърцето здраво и намалява лошия холестерол, който запушва артериите и вените, за сметка на добрия.
Освен всичко друго кокосовото масло помага и при диабет тип 2. То контролира нивата на кръвната захар, предпазва кръвоносната система и не позволява да се изпитва глад, което още веднъж помага за отслабване.
Маслото помага работата и на стомашно-чревния тракт. Това се дължи на големите количества витамин Е в кокосовото масло, което играя ролята на своеобразен чистач. То е богато и на средно-верижни мастни киселини, което подпомага загубата на тегло, защото раздвижват метаболизма.
Кокосовото масло се използва също така и срещу бактерии и гъбички и може да убие кандидата, появяваща се в следствие на замърсяване, лечение с антибиотици и пр.
Маслото от кокос е богато на ценни хранителни вещества и по този начин засилва и имунната система. То намалява риска от сърдечно-съдови болести, тъй като прочиства кръвоносната система с полезните си мазнини, които съдържа. С това си качество то е и особено полезно за мозъка, защото предпазва от неврологични заболявания в най-ранен етап.
Не на последно място кокосовото масло е особено полезно не само за отслабване, но и за прекрасна, мека и еластична кожа и коса. Особено е активна при акне и състарена кожа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *